qguar708141Да се отмени препарирането на ягуара Алонсо и да се разпореди погребението му на подходящо място, в присъствието на природозащитници, искат в започнала петиция природозащитници.

Причинена е смърт на животно от рядък вид на територията на зоопарка в Ловеч в остро противоречие със законите за опазване на околната среда в България и света. .

Петицията е започната от Станимира Вълчева и може да я видите ТУК

41 коментара

    1. Литургия за спасение от хилещи се на чужд гръб, бил той и животнски, да, може.

  1. След като кмета е връчил благодарствено писмо за отстрела на ягуара, който му се пада роднина по права линия, е постъпило и предложение Ловеч да бъде прекръстен на Алонсотаун. Очаква се общинските съветници да гласуват единодушно на следваща сесия.

  2. Можете ли да си представите, кмета е дал благодарствено писмо за убийството на ягуара! Да препарираме кмета! 🙂

  3. На вас ще ви харесва ли някой да ви убие да ви препарира и да ви сложи в музей да сте играчки на другите!!!Пълни тъпаци по голяма глупост не съм чувала!!!!

  4. На вас ще ви харесва ли някой да ви убие да ви препарира и да ви сложи в музей да сте играчки на другите!!!Пълни тъпаци по голяма глупост не съм чувала!!!!

  5. Първо го убиват сега и препарират хора как може да искате да го препарирате тъпаци такива много сте прости аман вече от измишльотини!!!Пълна простотия!!!

  6. Първо го убиват сега и препарират хора как може да искате да го препарирате тъпаци такива много сте прости аман вече от измишльотини!!!Пълна простотия!!!

  7. Не разбирам в какво точно се изразява унижението за препарираното ВЕЧЕ МЪРТВО ЖИВОТНО???????

    И не знам утре като отворя пак ловеч днес дали на някой друг умната главица няма да е измислила нещо друго и да ръгне пак петиция да пуща!

    Бре тоз ягуар, той стана звезда … То големи дебати , голямо чудо >>>> каква будна гражданска съвест се лее и то по какви ОПРЕДЕЛЯщИ ЖИВОТА НИ ВЪПРОСИ …. не е истина ..

    Ако бяхте толкова активни и с предложения към местните представители на властта и ако им упражнявахте повечко контрол … мисля, че Ловеч нямаше да е точно това което е в момента.

    Но разбира се … какво тук значи ..някакъв си кестен , да изказва мнение , при толкова други
    кое от кое по-ценни хихи за всеобщото благо.

    Успех на форумците в тази толкова интересна и значима за тях тема!

  8. Аз предлагам да препарират и д-р Вацов.Този превърна зоопарка на пивница и го разсипа

  9. Да бъдат препарирани всички животни в зоопарка. Така ще ги имаме винаги на разположение и без разходи, а и няма да има опасност да избягат. Да бъдат препарирани и около 10-20 посетители. Така, след като Ловеч напълно обезлюдее, хората, които ще посещават “мъртвия град” ще имат възможност да видят и бивши ловешки жители.

  10. Да бъде изстрелян трупът на Алонсо в орбита с първият произведен в България космически кораб от завода в Баховица. Всяка година денят на убийството му да бъде обявен за ден на общински траур. Да бъдат ангажирани скулптори, художници, поети и обикновени писачи, за да пресъздадат образа на Алонсо по възможния за тях начин.

    1. Иронизиращ без име, даваш ли си сметка, че вече цял свят знае за простотията, чрез която е затрито едно от малкото останали животни от вида си, и то на защитена за него територия. Никакви хилежи и ревове няма да отърват безумците, извършили това от отговорност. Поне си умийте очите с едно достойно погребение, с нормален гроб, малък, като на куче и една паметна плоча, на която да пише, че един от своя изчезващ вид лежи там по вина на своите опекуни, пазачи и гледачи и множество знайни и незнайни невежи човеци, повярвали на крайно глупавата версия, че ягуарът щял да бил ръфал хора. Представям си – има футболен мач и бесният рептил (не по-голям от голямо куче), измъкнал се крадешком от дупката на оградата, специално незатулена часове преди това, нахълтва в публиката, за да наръфа деца, баби и други човеци. Всеки вид изчезва впрочем. Ако човеците носят отговорност за затриването на толкова животински видове, и то с устойчива скорост всяка година, защо ни е да се чудим на това, което ни връхлита уж изневиделица. Има си баланс в природата. Затова, Ловеч, измийте си срама. Моята идея е тази. Вие друга може да имате, ама недейте да подхвърляте кожата на тоя клетник отново на късогледи печалбарски амбиции.

    2. Мила ми Станимира, грешно си ме, душо, разбрала. Съвсем не иронизирам идиотската ситуация, сътворена от най-интелигентното създание за Земята, нито предложението ти за погребение на зверчето. Всеки има право на мнение, а моето е, че след развитието на толкова идиотската ситуация с Алонсо не е редно да се случи нещо нормално, което да й сложи финал – например погребение. Редно е да има нещо свръхестествено, нещо сюрреалистично, нещо още по-идиотско от случилото се. Успях да измисля само това, което съм написал. Съжалявам, ако си разстроена, но мисля, че е редно много хора да се разстроят. Напъните, които предизвиква разстройството, водят до ускорен мисловен процес, който би могъл да “роди” нещо повече от следващо разстройство.

Comments are closed.