inkaso1811143От понеделник започва текущ ремонт на пешеходната зона в центъра на Ловеч. Това съобщи председателят на областното представителство на Камарата на строителите в Ловеч Пламен Василев. Ремонтните работи ще извършат пет от строителните фирми в Ловеч, като разходите ще бъдат разпределени пропорционално между всичките 17 фирми от града, членуващи в камарата. Решение за това е взето на работна среща на областното представителство на 15 април. Така строителният бизнес в Ловеч ще подпомогне общината, която ще закупи необходимите материали, а трудът ще положат фирмите.

Това обяви и кметът Минчо Казанджиев по време на общественото обсъждане на проекта за пешеходната зона в централната градска част миналата седмица. Той каза, че с ремонтните дейности, които започват, се цели стабилизиране на местата със счупени и разлепени плочки, като това е частично решение до реализацията на основния ремонт на пешеходната зона. Цялостната реконструкция на централната градска част ще започне след кандидатстване по оперативната програма и преминаване на всички процедури по Закона за обществените поръчки.

За дейностите сега пешеходната зона ще бъде разделена на пет работни участъка, като ще бъде извършен ремонт само на компрометираната част от облицовъчната настилка, обясни Пламен Василев, отлепените плаващи плочи и липсващите ще бъдат запълнени с бетонова смес. Участъците, в които има пропадане на армираната бетонова настилка и на отводнителните съоръжения, ще бъдат предмет на основния ремонт.

Целта е на този етап пешеходната зона да бъде приведена в безопасност за гражданите, както и да се създаде някакъв уют при преминаване в дъждовно време.

Очакванията на строителите са да приключат с работата в първата седмица на май. Фирмите, които ще извършат СМР, са „Милепрес Славчев“, „Булмесстрой“, „Елит МХ“, „Геоцвет“ и „СИРС – Стоянова“.

6 коментара

  1. А като гледам тия мургави майстори дето “ремонтират” в момента.. Заслужава си някой да снима как счупена на парчета плочка е оставена на старото и място и парчетата са залепени с цемент.. Ще издържи точно едно минаване от тия наглите VIP security или “Кикиморско царство”
    Предизборно мизерно изкърпване на центъра. Браво Мин Чо!
    А тия бронираните.. Ако ги хванат без разрешително -солена глоба и парите да отиват за ремонт на Центъра!

  2. отдавна трябваше , но качествено , а не след тях наново плочките да клопат а решетките всеки миг да счупиш крак !

  3. Пешеходната зона и неиния ремонт е абсолиутно не нужен при положение че по нея се движат бронирани автомобили на банките Ако има държава тоя ремонт се поема от тях да ама не

  4. Е все пак избори идват!!!

Comments are closed.