shhtafeta2605131С множество прояви започва седмица, посветена на детето. На 30 май ще се проведе отложената заради лошото време на 24 май традиционна ученическа лекоатлетическа щафета „Ловеч 2013“, финалът ще е в 14 ч. на площад „Екзарх Йосиф I“. Пак по същото време, но в частната галерия „Вароша“ ще се състои церемонията по награждаване на деца и ученици, отличени в третия национален конкурс за мултимедиен продукт „Върви, народе възродени“ и в третия национален конкурс за есе „Напред, науката е слънце“. Тогава в галерията ще бъде и открита националната изложба-конкурс „Детство мое – реално и вълшебно“.

На 31 май от 9.30 ч. в Спортната зала започва турнирът по футбол за деца от детските градини, а в 14.30 ч. на площада пред общината стартира ученическото баскетболно шоу „Стрийтбаскет“. Вечерта от 17.30 ч. в камерната зала на Ловчанското читалище е концертът на детска вокална група „Сладкопойна чучулига“ при ОДК.

Навръх Деня на детето – 1 юни, пред Регионалната библиотека в 10 ч. започва масово рецитиране на стихотворението „Аз съм българче“, както и рисуване заедно на ловешките деца. Пак в 10 ч., но в Градската градина, ще бъде проведен празник за 1 юни по проекта „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“.

Заедно с това през целия месец юни в изложбената зала „Вароша“ на Художествена галерия – Ловеч, може да се видят работите на децата, участвали в конкурса на „Алианц България Холдинг“ – „Съветите на „Алианц“ за безопасност на пътя“, както и творбите в Пролетния салон на изкуствата 2013.