saniraneteteven410161За краткия срок от началото на мандата на новото управление на Община Тетевен и вложените работа и усилия от тяхна страна, вече са видими и редица резултати. Вчера бяха подписани протоколите за откриването на нови две строителни площадки в град Тетевен, на блоковете „Иван Туйков“ и „Синчец“, по Националната програма за енергийна ефективност. Документите подписаха кметът на Общината д-р Мадлена Бояджиева, областният управител Ирена Митева и представители на сдружението на собствениците на съответните блокове.

Миналият четвъртък, бяха подписани и протоколите на други два блока – „Еделвайс“ и „Иглика“, което означава, че паралелно ще тече обновяване на 5 жилищни сгради на територията на Общината. В момента се работи усилено върху първия блок – „Строител“, а също така предстои финализирането на още три договора, работата по които ще започне догодина. Община Тетевен кандидатства по нови и реализира текущи проекти, което неминуемо ще доведе до осезаема промяна в облика на града и неговата визия, а това е и една от поставените цели от кмета на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и нейния екип.

saniraneteteven410162Отново ще припомним, че Националната програма за енергийна ефективност е насочена към обновяване на многофамилни жилищни сгради, като с нея се цели чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност да се осигурят по-добри условия на живот за гражданите, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда. Изпълнението на мерките по програмата ще допринесе за: намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите и осигуряване на условия на жизнена среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие.