Създадена е организация за раздаване на свободните площадни и тротоарни плочки на нуждаещите се кметства в Община Ловеч и това ще стане до дни. Както е известно, за целите на извършващия се ремонт на централната градска част бяха демонтирани старите настилки и подменени с нови. Старите плочки са прибрани на склад в двора на бившето  училище „Дочо Пенков“  в Ловеч и се охраняват.

Годните от тях за втора употреба наброяват около 80 000 броя – мраморни и керамични плочи. Павета няма да се дават, тъй като те са използват повторно в центъра на Ловеч.

Раздаването на старата тротоарна настилка ще става според постъпилите заявките на кметовете и кметските наместници в Община Ловеч. Решено е материалът да се използват за благоустрояване на площадните площи и около параклиси в селата. Първите количества ще тръгнат за селата Казачево, Тепава и Абланица.

5 коментара

  1. Като си спомня колко изпочупени и износени бяха – ако сега се сложат, колко ли сезона ще изкарат? Едно лято, една зима и до там… Но пък поговорката е такава – на харизан кон зъбите не се гледат. Вземайте селски кметове, че то друго за вас няма да има!

  2. Колко ли частни двора ще покрият…Само гледай…

Comments are closed.