На 22 август бе подписан Акт Образец №2 за откриване на строителна площадка на деветия пореден блок в гр. Тетевен – „Обединение“/ул. „Мария Михайлова“ № 2/, по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

След подписването на документите кметът на Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева отбеляза, че: „Блок „Обединение“ бе сред първите одобрени за саниране сгради, но поради обжалване на обществената поръчка, се забави и изпълнението на строително-ремонтните дейности“. Тя допълни още, че Община Тетевен е придвижила всеки един документ в определения срок.

 „Това е поредният блок в Тетевен, който ще бъде обновен по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Всички виждат как изглеждат вече санираните сгради – с нов облик, красиви и свежи. От друга страна, хората живеещи в тях са поразени от ефекта, който е постигнат след обновяването и станал осезаем през изминалата зима“, каза още д-р Бояджиева.

Отново ще припомним, че Националната програма за енергийна ефективност е насочена към обновяване на многофамилни жилищни сгради, като с нея се цели чрез изпълнение на мерки за енергийна ефективност да се осигурят по-добри условия на живот за гражданите, топлинен комфорт и по-високо качество на жизнената среда. Изпълнението на мерките по програмата ще допринесе за: намаляване на разходите за енергия, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградите и осигуряване на условия на жизнена среда в съответствие с критериите за устойчиво развитие.