handball306121От днес до края на месеца община Ловеч и спортните клубове организират Дни на отворените врати. Целта е популяризиране на различните спортове сред децата и младите хора в града. Инициативата е във    връзка с изпълнението на Програмата за развитието на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм в община Ловеч за периода 2013-2015 г.

Спортните клубове вече представиха графика с дните, часовете и мястото, в които ученици, младежи и граждани ще имат свободен достъп и ще могат да се запознаят с практикуващите се спортове.

Всеки вторник и четвъртък през октомври спортната и хандбалната зали са отворени за приятелите на хандбала от 16 до 17 ч. Всяка сряда от 15 до 17 ч. спортната и борцовата зали ще посрещат интересуващите се от борбата. На 15 и 22 октомври от 14 до 16 ч. пред сградата на ОДК в ж. к. „Червен бряг“ очакват любителите на авиомоделизмите. Мераклиите за спортно катерене ще може да разгледат изкуствената стена всеки вторник и сряда от 17.30 до 19 ч., при дъжд срещите ще се проведат в спортната зала по същото време. Залата за тренировки на „Роксмайл“ във Военния клуб отваря врати всеки понеделник и четвъртък от 18 до 20 ч., а залата по карате в Младежкия дом – всеки вторник от 18 до 19 ч. Привържениците на шахмата може да посетят шах-клуба на бул. „България“ 10, ет. 2 (срещу РУП) всеки понеделник, сряда и четвъртък от 17.30 до 19.30 ч. Ресторант „Автогара“ е домакин на почитателите на фехтовката на 10 и 24 октомври от 16 до 18 ч. Игрището за тенис на корт пък посреща на 5 и 6 октомври, на 12-и и 13-и, на 19-и и 20-и и на 26-и и 27-и от 11 до 12 ч.

Чрез Дните на отворените врати организаторите се надяват с общи усилия да  създадат условия и възможности на децата и младите хора организирано да практикуват спорт с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа активност.

Дните на отворените врати през октомври преминават под мотото „Чрез спорт към здраве“.

1 коментар

  1. Въпросче: за любителите на кралицата на спортовете леката атлетика не успях да намеря информация. Нито пък за краля футбол. Тези спортове да не би да не са интересни за драгите граждани на град Ловеч, че няма и за тях отворени врати?

Comments are closed.