bashbunar108135От утре започва поетапното почистване на алея „Баш Бунар“ в Ловеч от стари, изсъхнали и опасни дървета. Действията са във връзка с настъпването на зимния сезон и с  грижа за осигуряване безопасността на гражданите, както и във връзка със зачестилите сигнали за паднали дървета.

Почистването е част от превантивните дейности за предотвратяване на бедствия и извънредни ситуации при обилни снеговалежи и силни ветрове.

Санитарното прочистване през седмицата обхваща всички опасни, сухи, паднали или надвиснали дървета и клони по алеята „Баш Бунар“  до местността Трай Дянко. За първия етап се предвижда затварянето за пешеходци на далечната част от алеята от детската площадка до местността Трай Дянко.

Дейностите се извършват от  екипи на общинската фирма „Еко“ ЕАД Ловеч. От фирмата препоръчват на гражданите, желаещи по-дълги разходки, да ползват  парк „Стратеш“, който е в идеално състояние и оборудван с нови пейки.

 

 

2 коментара

  1. А дано се сетят да изчистят от мърсотия и лишеи и скулптурата”Девойка със стомна и момък” и да възстановят декоративните чучури на чешмата”Баш бунар”!Че е срамота и за ловчанлии и за гостите на Ловеч това забравено от бога и Кметицата място!

Comments are closed.