Зам.-областният управител Бойко Пъдарски осигури едногодишни читателски карти за Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” в Ловеч на 20 деца. Те са ученици от втори и четвърти клас на СУ „Св. Климент Охридски” с ръководители Магдалена Пенева и Красимира Бочева и са участвали в Маратон на четенето. В инициативата се включиха и представители на Областна администрация.

Бойко Пъдарски прочете на децата хумористичната поема на Асен Босев “Кирчо пред съда”, а после обсъжда с тях любимите им занимания в свободното време, предпочитаните заглавия и книги. На срещата стана ясно, че част от децата по една или друга причина нямат читателски карти. Впечатлен от идеите на инициативи като Маратон на четенето, Походът на книгите, Награда “Бисерче вълшебно”, насочени към насърчаване на детското четене, Бойко Пъдарски предложи да закупи едногодишни читателски карти за библиотеката на участвалите в срещата с него деца, които нямат такива. Документите вече са изготвени и предстои да бъдат официално връчени на малките читатели.

На 23 април по повод Световния ден на книгата и авторското право зам.-областният управител бе отново поканен в Регионалната библиотека. Срещата му бе с третокласниците от СУ “Тодор Кирков” с ръководител Теодора Христова, на които отново чете произведения на Асен Босев и коментира с децата техните читателски интереси.

 

1 коментар

  1. и тука страшни суми,има няма сто-100- ЛЕВА!!АМА МАЙ САМО ПРЕДЛОЖИЛ,ХАХАХАХА!

Comments are closed.