mbaltroyan704151Приносът на европейските средства за подобряване на здравеопазването ще продължи и през новия програмен период чрез Оперативна програма „Региони в растеж”. В нея са предвидени около 165 млн. лв., които ще бъдат инвестирани в подкрепа на реформирането на спешната помощ.“ Това съобщи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова при откриването на реконструираната „Многопрофилна болница за активно лечение – Троян” ЕООД.

„Радвам се, че с реализацията на този проект получавате достъп до по-добро оборудване и възможност за по-ефективно лечение на пациенти. Вярвам, че всички нуждаещи се ще могат да се възползват от добър и модерен метод на лечение”, каза още Николова.

mbaltroyan704153Общинско лечебно заведение е обновено с финансиране от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. на стойност близо 1.3 млн. лв. В рамките на проекта е доставено специализирано медицинско оборудване за кабинет по образна диагностика, заедно с компютърен томограф, както и за акушеро-гинекологичното отделение. Изцяло обновени са родилната и операционната зали на болницата, изградена е рампа за хора в неравностойно положение. Персоналът е обучен да работи с новата техника, така че ефектът от нея да бъде максимален.

От подобрените условия и новото оборудване, които ще гарантират по-качествено лечение за пациентите, ще могат да се възползват 34 хил. души от региона.