marinovazamminister1101163Тръгваме съвместно да работим по проблемите на икономиката, заяви кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на срещата със зам.-министър Любен Петров

Надявам се да сложим начало на съвместна работа по проблемите на икономиката и търсенето на решения, заяви днес кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова в началото на работната среща с участието на заместник-министър на икономиката Любен Петров. На срещата участваха и над 20 представители на бизнеса, търговията и услугите в региона, главно от Ловеч и Троян.

„Дълбоко изповядвам триединството между държава, бизнес и община, като единствен възможен път за търсене на правилно решение. За нас повишената производителност на труда, реалната конкурентоспособност, модерните технологии и икономическите политики не са просто думи, а реални подходи за верни решения. Ловеч е град с много мечти, но, за жалост, малко от тях са реализирани докрай. Затова разчитам на диалога, да чуем становища, надявам се да бъдете иновативни и да направим заедно следващите стъпки.“, заяви във встъпителното си слово кметът Корнелия Маринова.

marinovazamminister1101164Целта е да получим информация от какво има нужда бизнесът в региона и какви са основните проблеми тук, подчерта зам.-министър Любен Петров. По-рано днес той посети предприятията „Рико стил“ в Троян и „Тръбна мебел“ в Ловеч.

Сега фирмите трябва да кандидатстват много по-активно от предишния програмен период, за да може да има работещи предприятия, нови работни места и нови инвестиции, добави още зам.-министърът. Той сподели, че усилията на министерството са да обърнат негативната тенденция в Северозападния регион и той да заеме своето достойно място в България и в ЕС.

Представителите на бизнеса поставиха редица въпроси относно предстоящите програми, дуалното образование, тежките условия за кандидатстване от страна на малките фирми.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На срещата стана ясно още, че до края на януари в Ловеч ще има второ посещение на екип от Министерството на икономиката, начело с Илия Караниколов, съветник на министъра на икономиката.

Той е най-добрият специалист по темата за кандидатстване по проекти, така че използвайте шанса да го питате по конкретни въпроси, посъветва присъстващият днес Владимир Каролев, също икономически съветник.

На финала зам.-министър Любен Петров получи като подарък графика, изобразяваща символа на града – Покритият мост.