Заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков имаше вчера, 25 май, среща с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кмета Венцислав Христов, посветена на проблемите на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” в Ловеч. Участниците се разбраха за подобряване на комуникацията между съакционерите в МБАЛ, с цел ефективното и бързо стабилизиране на лечебното заведение.

По-рано д-р Ненков се срещна и с началниците на отделения към ловешката болница, като ги увери, че ще министерството ще се постарае нещата в ловешката болница да се случат по възможно най-добрия начин. „Ние сме отбор, който иска болницата в Ловеч да работи достойно. Не говорим за оцеляването ѝ, а за функциониране като стълб на здравеопазването в областта“, каза заместник-министър Ненков на медиците и ги призова да не напускат.

За по-малко от година за апаратура в лечебното заведение са осигурени близо 1.5 млн. лв., като със средствата ще бъдат закупени ангиограф, компютърен томограф и апаратура за хемодиализа. По този начин ще бъдат спестени средства от договори с външни доставчици на услуги, а от друга страна – на пациентите ще бъдат гарантирани висококачествени лечение и диагностика, обясни още Ненков.

Ще съдействам  на локално ниво чрез преговори със субекти, наложили запори върху сметките на лечебното заведение, същите да бъдат вдигнати, било то и частично, като се подпишат съответните споразумения, ангажира се областният управител Георги Терзийски.

По-късно през деня Мирослав Ненков се срещна и със съвета на директорите на болницата, в който формат заместник-министърът още веднъж заяви желанието на МЗ за оздравяване на МБАЛ.

7 коментара

  1. Докато приятелат на Корнелия Маринова-Кметицата на Ловеч, Жоро Бенев ,след предизборните срещи с Маринова и уверенията й за съдействие на частната му болница /на Бенев/ на мастото на ИЦ на завод”Балкан” “подлива вода”на МБАЛ Ловеч чрез привличане на основни специалисти-лекари,кардиолози,хирурзи и т.н.в стремежа си да изземе ПЕЧЕЛИВШИТЕ медицински отделения,МБАЛ е осъдена на разруха.А пациентите – на липса на съответната здравна грижа.
    Твърде много закъстя Министерството да си поеме задълженията като принципал/собственик на основния пакет акции от капитала/ на Болницата.
    И отново и от новия министър мъглави обещания,като напъните на бившия – Петър Москов.А това навежда на очаквания Болницата да затъне още в интерес на частника Жоро Бенев и неговата приятелка.

  2. дано това да се окаже истина,а не виц,които д–р Ненков. обича да расправя

  3. Първо трябва да махнат онези атрофирали пенсионирани завеждащ отделения,които гледат какво ОЩЕ могат да заграбят от болницата за лична облага,вместо да лекуват пациенти и да дадат шанс на млади специалисти да се развиват.Защото заради такива стари и атрофирали “хиени”,които не виждат по-далеч от носа си и личните облаги,доста млади и кадърни лекари напуснаха града ни и заминаха да работят в други лечебни заведения

  4. Аз бях на срещата , д-р Ненков дойде за да се запознае отблизо с проблемите отвътре ,дойде човека, да чуе гласът на лекари и сестри работещи в МБАЛ Ловеч,не даде твърди обещания но изрази воля нещата да тръгнат най после нагоре.

  5. Защо в БГ нещо трябва да се сгромоляса и унищожи и тогава всички велможи да се “стреснат” … ” върви народе възродени…”

Comments are closed.