rekl2711152По повод отправените запитвания относно рекламното съоръжение поставено на пешеходната зона, от граждани до “Ловеч днес”, помолихме за коментар Община Ловеч. Публикувам разпространеният до ловешките медии отговор на градската администрация:

“Зам.-кметът Ивелина Радевска инициира промени в Наредбата за рекламната дейност и реда и условията за разполагане на рекламно-информационни елементи на територията на община Ловеч. Конкретният повод е несъгласието, изразено от граждани в социалните мрежи, с поставената в пешеходната зона в центъра на града платформа с LED дисплеи на „Нетуоркс – България“.

Дружеството е получило разрешение от общината съгласно Закона за устройство на територията и Наредбата за рекламната дейност и е заплатило таксата за провеждане на рекламното мероприятие за седем календарни дни от 25 ноември до 1 декември.

По сега действащата нормативна уредба община Ловеч няма основание за мотивиран отказ, коментира Радевска. Затова зам.-кметът предприема действия за прецизиране на Наредбата, актуализирането й със съвременните рекламно-информационни елементи и изработването на схема за разполагане на такива временни елементи върху терени, общинска собственост.”

5 коментара

  1. “Еко” да разчисти стоящите незаконно от години,повечето от които загрозяващи с лошия си външен вид всякакви незаконни реклами! Така Общината ще покаже воля за видима промяна и поне малко ще се изчисти града!

  2. скоро ми се наложи да получа разрешение от общината за поставяне на РИЕ. Големи мъки то скици от кадастъра то скица от общината то право за строеж то такси бяха та цели 4 месеца ходене по мъките. Тази наредба е за в коша с боклук. Толкова е сложна. Но най накрая успях. За това в Ловеч най много десетина петнадесет рекламни табели да са редовни всичко останало е незаконно поставено.

  3. И там ли точно му е мястото на това нещо? Заема доста от пешеходното пространство, защо трябва да заобикаляме подобна реклама докато си ходим по центъра? Никъде другаде по градовете не съм виждала цопната през пешеходната част такава голяма реклама… малко в повече идва локацията.

  4. А рекламните съоръжения тип “табели всякакви”, накичени по стълбовете от ловешки банки и търговци докога ще стоят без да се заплаща за тях?

Comments are closed.