kvartalchbrqg1612151„Бъдете сигурни, че община Ловеч всеки ден ще работи за това да направим града си уютен дом за нас и нашите деца.“ Това увери днес по време на заключителната пресконференция по проекта „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч“ зам.-кметът Ивелина Радевска. Тя посочи, че новото ръководство на общината е положило сериозни усилия за успешното приключване на проекта и призова жителите на ж. к. „Червен бряг“ – благоустроения по проекта квартал, да пазят всичко новосъздадено. „Нека не забравяме, че всяка санкция за общината ще доведе до намаляване на публичния ресурс за благоустрояване. Съхранете изграденото във вашия квартал, както и всичко друго направено по проекта“ – каза още Радевска.

По проекта, чиято обща стойност е 8 млн. лв, са финансирани два основни обекта, шест допълнителни и един резервен. Облагороден е ж. к. „Червен бряг“, като е осигурена на жителите му обновена, привлекателна, зелена, достъпна, предоставяща възможности за отдих, игри и спорт, физическа среда – детски площадки и площадки за фитнес, рехабилитирана е уличната, алейната и пешеходната мрежа, изградени са велоалеи, монтирани са паркови фотосоларни осветителни тела, засадена е дървесна и храстова растителност, затревени са всички площи, изградена е автоматизирана поливна система, обособени са площадки за домашни любимци, покрита е р. Гознишка бара, върху изградената конструкция е обособена пешеходна алея до лекоатлетическата писта „Млад огнеборец“, възстановена е пътната връзка от ул. „Васил Левски“ до парка „Стратеш“ (очаква се строителните работи да приключат до Коледа), изградени са две детски площадки в Попската градинка и в ж. к. „Младост“.

kvartalchbrqg1612152Проектът „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч“ се осъществи с финансовата подкрепа на оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Продължителността му е 29 месеца.

8 коментара

  1. РЕЖАТ ЛЕНТАТА,А В ДРУГИЯ КРАЙ НА ГРАДА ЗАТВАРЯТ ЗАЛАТА В КОЯТО ИГРАЯТ ДЕЦАТА НИ,А СЕГА НА КЪДЕ?КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ ТЕЗИ ДЕЦА ТЕЗИ ДОБРИ СПОРТИСТИ,КЪДЕ?

  2. Много хубаво, сега ако се направи усилие и за откриване на нови работни места, ще бъде още по-хубаво.

  3. Изненада! Жителите на кв.”Ч.бряг” не сме и разбрали че г-жа Радевска ще реже лентичката на кварталния проект! А.. вчера ударно се садяха дървета.. Насред Коледа! Поне табела “ЧЕРВЕН БРЯГ” да бяха сложили по Проекта на фона на купищата пътни знаци, с които се накичиха улиците. Да ама НЕ!

  4. А за нас?

  5. Новото ръководство колко е допренесло като е на власт от 1 месец, а проекта се изпълнява от 2013 г.???? Да благодарим на г-н Минчо Казанджиев и целия му екип, че осъществиха на нас живущите в ж.к “Червен Бряг ” едно благоприятно място за живеене!!!!

Comments are closed.