proekthristov1810162Заместник- кметът на Община Ловеч  Венцислав Христов посрещна вчера следобед в приемната на Бароковите къщи партньорите на ОУ „Васил Левски“  по проекта „Математиката около нас“.

Вие сте гости не само на училище „Васил Левски“, но и на град Ловеч. Надяваме се престоят Ви да е плодотворен“. С тези думи се обърна зам.-кметът Венцислав Христов към участниците в проекта.

Темата  “Математиката  в превозните средства”, която разглежда нашето училището домакин, е с особена важност,  не само за учениците, но за всички нас, защото ние  ежедневно прилагаме тези умения и знания преценявайки кога и как да пътуваме, за да стигаме навреме, отбеляза г-н Христов.

Всички от групата –  9 учители и 16 ученици от Полша, Италия, Испания и Турция, получиха  значка на Община Ловеч, сувенир и рекламна брошура за общината.

proekthristov1810161Днес групата разглежда природните и исторически забележителности в околностите на Ловеч. Посещението до 21 октомври предвижда и много други прояви от страна на българските домакини, като посещения на учебни часове и музеи.