pisnoobshtina2703151Павлин Иванов

Със свое писмо без дата и изходящ номер, изпълняващият длъжността кмет, зам. кмета Пламен Петков уведоми „Ловеч днес“, че е прочел публикациятаДокато кмета Казанджиев получава награда след награда, жителите на Ловеч се претрепват в дупките на безхаберието Му!

В писмото се казва, че мястото на инцидента е участък от път III-401 (Микре-Ловеч/Кормянско-Малък Вършец)/ в урбанизираната територия на гр. Ловеч.

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и според Закона за пътищата, за него отговаря Агенция „Пътна инфраструктура“, която е своевременно информирана.

В писмото се твърди и че „Община Ловеч постоянно полага усилия за поддръжката както на общинската пътна мрежа, така и на уличната мрежа в населените места.Във връзка с настоящите метереологични условия, ремонтните работи по уличната мрежа се възстановяват от 30 март 2015 г.“

 

Искам да благодаря на Община Ловеч и на зам. кмета Пламен Петков за информационното писмо, но за съжаление, няма как да се съглася с изложеното в него, в частта му – „Община Ловеч постоянно полага грижи“.

duokalovech2403157Този текст, категорично не отговаря на истината! Това може да се установи във всеки един ден от годината на различни места в град Ловеч и населените места в общината.

Още повече, технологичното развитие на съвременният свят, най-вече нормалният такъв, е на такова ниво, което да позволява третирането на опасни пътни участъци (дупки), независимо от метереологичните условия!

В никой български закон не се допуска по никакъв начин, атмосферните условия да бъдат оправдание, при създадена реална опасност за живота и здравето на хората, както и за тяхното имущество.

В нормалните страни, с нормално управление, ремонтът на дребни нарушения на пътната настилка се извършва в рамките на часове след установяването им.

Отправната точка относно поредицата инциденти с автомобили, следствие на отворили се дупки в пътната настилка е БЕЗОПАСНОСТТА. В превод за Община Ловеч, това означава, че дори да администрацията да няма възможност –финансова, техническа, интелектуална, за своевременен ремонт, тя трябва да ОБЕЗОПАСИ по адекватен начин всеки един опасен участък.

По-късно ще ви представя подборка на дълбоки дупки по улиците на град Ловеч, в които автомобил може да претърпи сериозен инцидент. За обезопасяването им не се изисква нищо друго освен полагането на грижа за жителите на града и опазването на тяхното имущество.

Нещо, което е дълбоко непознато за градската администрация в този и състав!

6 коментара

  1. Личи си какви грижи се полагат…на всеки 4 години се покриват едни и същи дупки с един и същ некачествен материал!!! Айде, улиците явно са непосилни за общината, а центърът??? Явно трябва някой да си счупи нещо и да ги осъди, за да вземат мерки и после, разбира се ,да се похвалят, че са ги взели.

  2. да си я прибират тогава!

  3. Това е несериозно… Тоя човек и той като оня другия, срама няма… Ако тая дупка е част от някакъв “междупланетен ” път (макар и да се намира съвсем в града), то всички останали дупки по пътищата със сигурност са част от общинската (градска) пътна мрежа, но не виждам да се прави нещо по отстраняването им. Ако мина по улиците да поснимам малко дупки, за час време ще им събера материал за поне 2-3 месеца работа (да не кажа за 10-тина години, с тяхното темпо…).

  4. Г-н Иванов, попитайте зам кмета на кого са “живите” плочки, наредени между сградите на общината и съда, които години наред “подскачат” под краката ни. Много ми е интересно какво ще бъде отговорено.

Comments are closed.