spasqvanescena105142Павлин Иванов

Сещам се за един стар филм – „Болница на края на града“. В него, един от главните герои д-р Щросмайер каза по повод капацитета на една своя колежка: „Ако глупостта можеше да лети, вие щяхте да бъдете гълъбица“. Не знам глупостта дали може да лети, но определено може да плува! Доказано!

Иновативната се намери! Водоплаващото съоръжение е пристигнало до ловешкото село Йоглав. Там единственото на Балканите нещо, се е спряло в десният бряг на река Осъм и е очаквало спасителите си.

На мястото са автомобил на Противопожарната служба, екип на Гражданска защита, където под вещото ръководство на зам. кмета по културата Пламен Петков в празничният 1-во майски ден, спасителите натовариха разглобено ловешкото чудо на товарен автомобил.

С огромно нетърпение ще очакваме следващият брифинг при кмета Казанджиев, където се надявам да чуем сравнително достоверни оправдания за причините за отплаването.

Йоглавчани коментираха, че вече в ресторанта са поръчани кебапчета за спасителите. Хората от селото единствено съжаляват, че уникалната сцена няма да остане при тях за празниците.

Е, празничната манифестация на трудещите се по случай Първи май приключи сравнително благополучно. Сцената отплава, после се намери на 15 километра от Ловеч, беше разглобена и натоварена.

Какъв по-хубав завършек на един работнически празник?

17 коментара

  1. Началник не си прав. Глупостта щеше да може да плува ако на всички мислители главите им бяха като шамандури. Е да ама не са. Я виж какви хубави простотии измислят а за това също трябва акъл. Ма не мога да стопля тази сцена я оплакваш а пък за храма на сатаната нещо си мълчиш. То вярно де, че това не е само Общинска простотия. Все пак първия финансист беше Монката Сакскубургодски а най-големия баат Бойко. На мене това съоръжение ми прилича и на пералня.

  2. Идеята за езерото ми хареса. 🙂 Като нищо ще я захапят, стига да се договорят за сумите. Те 1 млн за абсолютно ненужна стена на завоя за Дръстене амнаха, що не и за езеро? Ама иначе открит басейн за децата – не може!

  3. Браво, аферим, това се казва организация, това се казва подвиг, дано е заснето спасяването и да се покаже по националните медии!
    Но да се чуди човек, от толкова умни и учени глави, не е ли могъл някой да се сети, че след миналогодишния случай трябва да се вземат някакви мерки? Но какво да се чудим толкова като гледаме какво е състоянието на настилките по пешеходната зона, по която всяка сутрин кмета, заместниците му и чиновниците минават отивайки на работа и никакво впечатление не им прави. Не им прави впечатление и състоянието на градинките около паметника на Тодор Кирков, около който често се строяват по различни случаи. И това са само два примера!

  4. В тоя Ловеч всички сте за мустака. Колкото кметът е способен да опази сцената, толкова и авторът на тази статия е грамотен. 17 грешки в 10 реда. Хвала!

  5. Павлине, ти си идиот.

    Това е достатъчрен коментар за теб и за статията.

    1. Ти май си по-голям идиот!!!

  6. Миналата година Казанджиев в спасява сега Петков, догодина кой началник ще трупа дивиденти и харчи парите от нашите данъци !

  7. Миналата година Казанджиев в спасява сега Петков, догодина кой началник ще трупа дивиденти и харчи парите от нашите данъци !

  8. Миналата година Казанджиев в спасява сега Петков, догодина кой началник ще трупа дивиденти и харчи парите от нашите данъци !

  9. Павка, тя тази фраза стана култова преди години!
    Положителното в цялата тази трагикомична ситуация е, че не е свикано спешно съвещание на Общински съвет и да се подложи на гласуване в коя посока да се прави издирването, че току виж бяха тръгнали към Троян да я търсят…

  10. Това съоръжение е интересно като идея, но мисля, че е по подходящо за езер, където водата е спокойна. Може да се помисли по идеята ми да се направи някъде в Ловеч и езеро за да е спокойна и сцената.

    1. Ха дано ама надали.

  11. Брей, веднъж и този, не особено способен индивид, да свърши нещо и да знаем за какво получава заплата! /леле, колко меко и политически коректно се изразявам/ ; Р

  12. Хвала! Очакваме отново иновативни мероприятия на иновативната сцена в иновативния град. Може да опитат този път да направят висяща сцена под моста, за да не може водата да я отнесе.

  13. За трети път река Осъм отнася водната сцена в Ловеч, изградена
    с европейски пари, съобщи кметът на общината Минчо Казанджиев.
    Вчера след получен сигнал за това той заедно със служители
    на гражданска защита и бюджетна дейност “Самоохрана, контрол,
    обществен ред и сигурност” са я търсили цяла нощ. На сутринта
    към тях са се присъединили и делтапланеристи, с чиято помощ
    сцената била открита в село Йоглав, след моста в посока село
    Тепава…

    http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/819638

Comments are closed.