salonprolet1404162Заместник-кметът на Община Ловеч Ивелина Радевска снощи откри Пролетен салон 2016  в Художествената галерия Ловеч, наречен  „Среща на поколенията“. Експозицията е подредена от творби от фонда на галерията и от детски рисунки на Арт клуб „Гея“ към ОДК.

„Намирам за интересна и плодотворна идеята за среща на поколенията творци. Защото както Покритият мост свързва миналото и настоящето на нашия град, така и художествената галерия е един мост между творците. Днес присъстващите тук малки художници могат да видят какво са рисували художниците  преди 60 и повече години. А ветераните, които са сред нас, ще видят какви са художествените видения на децата.“

salonprolet1404161С тези думи Ивелина Радевска пожела „На добър час!“ на пролетната изява, която е поредното доказателство, че изкуството е на почит в община Ловеч. След това зам.-кметът награди изявени деца от Арт клуба.

Сред картините на младите художници са наградени и отличени рисунки на различни канкурси. Старите ловешки майстори пък се представят с 28 платна. Сред тях има творби на Теофан Сокеров,  Петър Дочев, Цвятко Дочев, Стоян Ангелов, Елена Иванова и други автори, рисували в средата на миналия век.