Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов  приветства Райнер Хоол, директор на гимназията „АлтЛюнен“  (AltLünen) в град Люнен, Германия. Той връчи на госта значка на общината, албум за Ловеч и юбилейна монета с образа на средновековната крепост.

Това стана на 17 октомври пред паметника на Васил Левски в Ловеч по време на посещението на групата от 49 наши и чужди ученици в крепостта. От тях 24 ученици са гости от немското училище, с което вече осем години ловешката ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ поддържа тесни връзки. Групата бе придружена  и от директора на ПЕГ Радослав Хитов.

Едноседмичното гостуване на ученици от Люнен е по линия на ученическия обмен между институциите, това са традиционни връзки, съобщи преподавателят от Езиковата гимназия Бранимира Христова.

През седмицата гостите са разгледали освен Ловеч,  още и Велико Търново, Трявна,  Етнографския музей на открито „Етър“ край Габрово и София.

Германската група си тръгва обратно на 18 октомври, сряда.  Ловешките ученици ще имат посещение в Люнен най-вероятно през пролетта идната година, уточниха от училището.

1 коментар

  1. Дали го е повозил вечерта със служебната кола?

Comments are closed.