В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 42-годишен мъж от града, след като на 20 януари около 12.10 часа е установен да управлява лек автомобил по бул. «България» след употреба на наркотични вещества.

Друго  бързо производство е образувано  срещу 23-годишен жител на гр. Ловеч, който на 21 януари около 23.20 часа е установен да управлява превозно средство в града след употреба на канабис.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство  и за срок от 24 часа е задържан 59-годишен мъж след като в обитаван от него имот в с. Торос полицаите са открили и иззели боеприпаси за оръжия от различни калибри – 48 броя; халосни патрони – 21 броя; 2 пушки и капсул детонатор за ръчна граната. За работата по случая е уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – гр. Луковит.

В РУ Тетевен за срок от 24 часа е задържан 23-годишен жител на града, който непосредствено преди да бъде извършена полицейска проверка на управлявани от него лек автомобил  е изхвърлил на пътното платно пликче със суха зелена тревиста маса с тегло 2 грама, реагиращи при направен полеви тест на канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.