На 19.09.2018г. по повод Световния ден на мира и Европейски ден без жертви от катастрофи, Българският Червен кръст Ловеч, Сектор „Пътна полиция”, Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „проф.Беню Цонев” и децата от „Детско полицейско управление” проведоха акция под мотото „Заедно за мира“.

За съжаление войната на пътя към момента на тази година взе 439 жертви, което е твърде тревожно и в тази връзка децата днес напомниха колко е ценен човешкия живот, апелираха на водачите на МПС да бъдат по-внимателни, отговорни и толерантни на пътя и да не забравят, че учебната година започна и е редно и автомобилите а бъдат в добро техническо състояние.

Продължавайки апела „Заедно за мира“, под егидата на община Ловеч, Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „проф.Беню Цонев” в партньорство с ОС на БЧК-Ловеч и Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Ловеч в събота и /22ри септември/ в парк Стратеш до езерото ще проведе „Детска олимпиада 3” и призовава децата от града да се включат в забавните игри и демонстрации по първа долекарска помощ.

 

19 септември е обявен и за Европейски ден без загинали на пътя и водещите инициативи ще бъдат свързани с безопасното поведение на улицата, със спазването на пътните знаци и правилата за движение от децата. Малчуганите ще имат възможност да се срещнат и да разговарят с представители на Пътна полиция, на Спешна помощ, на Пожарна безопасност и да разгледат автомобил за мисии на Военномедицинската академия.