police209131От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 17.09.2013г. служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР-Ловеч са провели СПО по противодействие разпространението на акцизни стоки без български акцизен бандерол. В местността “Пресечаната скала” е спрян за проверка лек автомобил “Сеат Кордоба” собственост и управляван от П.П.-52 годишен от гр.Ловеч. В багажника на автомобила са намерени и иззети 1250 бр. кутии цигари без български акцизен бандерол /25 000 къса/ от марките “diva” и “corsair”.   

По случая е образувано    досъдебно производство, а водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа в РУП-Ловеч.

1 коментар

  1. МИНАЛАТА нощ (16 срещу 17 септември) луда гонитба между крадци и полицаи по ловешките улици завършила със смърт, научихме от ловешкия кореспондент на БТА Даниела Балабанова. Новината бе тиражирана и от един-два новинарски сайта. Според тези източници след получен сигнал за кражба на дърва в района между Плевен и Ловеч плевенски полицаи погнали трима мъже с микробус, натоварен с бракониерска дървесина.
    В ЛОВЕЧ бегълците били настигнати, но двамата скочили в движение и офейкали. Третият (шофьорът) спрял микробуса до жп прелеза при Механото (ПГМЕТ – Ловеч) и също побягнал, но при автомивка в кв. „Здравец” бил застигнат от униформените. При закопчаването на белезниците крадецът оказал съпротива и бил укротен; след което се оплакал пред полицаите, че му е зле и те се обадили в „Спешна помощ”. Но когато медицинският екип пристигнал на място, единственото, което могъл да направи, е да констатира смъртта на задържания. Трупът е изпратен за аутопсия, а по случая е образувано досъдебно производство. Двамата съучастници също били задържани и престояли в предварителния арест 24 часа.
    http://statii.troyan21.com/2013/09/blog-post_19.html

Comments are closed.