В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 47-годишен мъж от Ловеч, който на 14 ноември чрез използване на физическа сила е отнел сумата от 40 лева от позната за него 35-годишна жена. Работата по случая продължава.

На 16 ноември в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и се изясняват обстоятелствата при които са счупени 2 стъкла на прозорци на частен дом в града, обитаван от 76 годишна жена.

В РУ Тетевен е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 38-годишен мъж от с. Добревци, който на 17 ноември около 03.00ч. е установен да управлява лек автомобил в града без да притежава свидетелство за правоспособност и с 2,56 промила алкохол в издишания въздух.

Полицията в Троян е задържала 28-годишен, криминално проявен мъж от града, който в нощта на 17 срещу 18 ноември е отнел лек автомобил паркиран отключен на улица в с.Белиш и с ключове на таблото.  Малко по –късно превозното средство е намерено изоставено на друга улица в същото село.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

При добър обществен ред и без нарушения преминаха предварително заявените за 18 ноември протести на територията на Ловеч, Троян и Тетевен. Участниците стриктно са изпълнявали указанията на контролните органи, няма санкционирани.