police602141По искане на Окръжната прокуратура във Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 41-годишен мъж от Троян, отвлякъл млада жена в Свищов. Митко М. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 07.09.2016 г. в  Свищов, отвлякъл И. Й., като деянието е извършено от две лица -заедно с Рачо К. на 44 години от с. Горно трапе, община Троян. Съдът прие доводите на прокуратурата, че са налице предпоставките за определяне на мярка за неотклонение задържане под стража.

Доказателствата по делото сочат, че Митко М. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Деянието е с висока степен на обществена опасност и за него предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от седем до петнадесет години.

Налице е реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление. От събраните в хода на разследването доказателства са установени влошени отношения между похитителят и жертвата му, с която преди време живеели заедно.

Има и други случаи на посегателство върху пострадалата, уточняват от прокуратурата.Определението подлежи на обжалване пред въззивната инстанция. Рачо К. също е привлечен като обвиняем от прокуратурата, като му е взета мярка за неотклонение парична гаранция.