grip2802121   Заболяемостта от остри респираторни инфекции за гр.Ловеч бележи постепенно завишаване спрямо миналата седмица – 181,51 на 10 хил.население, но всеоще далеч от епидемичните стойности. Значително е нарастнала заболяемостта за гр.Луковит в сравнение с останалите градове-центрове на общини и ще продължава да се следи ежедневно.

           В периода 19.01.-25.01.2015 година регистрираните заразни заболявания на територията на Област Ловеч са 9 със съответно предприети противоепидемични мерки в огнищата, както следва:

 Скарлатина – регистрирани са 2-ма заболели от Луковитска община. Дете от гр. Луковит на 3 г., посещаващо ЦДГ „Звънче”. По повод контакта са изследвани 24 контактни лица-деца и персонал, няма доказано носителство. От с. Румянцево е заболял 12 год. ученик

Два случая с Туберкулоза са регистрирани за с. Славяни и с. Ломец. На контактните в семействата се предприемат профиластични мерки чрез диспансерния кабинет на специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в гр.Троян.

По един случай са съобщени заболели с Варицела от с.Дебнево и Лаймска борелиоза за гр.Ловеч

 

 

1 коментар

  1. Ами, кмета да обяви грипна ваканция, защото в училище (нашия клас) 12 деца ги няма, а губим средно по два часа на ден, заради болни учители…И миналата година беше същото, а ваканция нямаше… 🙂

Comments are closed.