zabranakamioni2004151Забранява се движението на товарни автомобили над 12 тона по ул. „Княз Имеретински“ в участъка от кръстовището й с ул. „Д-р Съйко Съев“ до кръстовището с бул. „България“. Причината е засилващият се трафик именно от такива автомобили по улицата, чийто габарит е недостатъчен да поема това движение, и така се създават предпоставки за възникване на пътно-транспортни произшествия. Такова е и предложението на общинската комисия по безопасност на движението.


Това ще стане факт, ако общинският съвет приеме предложението на кмета за промяна на решението си от юли 2013 г., с което е приета план-схемата на комуникационно-транспортната мрежа, придружена от генерален план за организация на движението на Ловеч, като неразделна част от подробния устройствен план на града.
При приемане на предложението въведената нова организация на движение ще бъде сигнализирана с необходимата вертикална сигнализация съгласно действащата нормативна уредба.
Предложението ще бъде обсъдено на заседанията на постоянните комисии по устройство на територията, комунални дейности и околна среда и по правно-нормативни въпроси във вторник и сряда.

2 коментара

  1. Това си заслужава похвала. Пътя се проектира и изпълнява за едикаквоси натоварване и носимост. Ако системно се надвишава допустимото натоварване настилките стават “на вафли”, позволява се навлизане на вода във фугите, с която започва ерозията на долните слоеве, отмиването им и намаляване устойчивостта на пътната настилка. Минава един дъжд, отваря едни трапища и се взима решение пътя да се прави… обаче за да не се правят много разходи за нови проекти, ползваме старите със съответната първоначална носимост и елементи. На въпроса ще спрете ли камионите да не минават оттам, се задава въпрос – и те какво, да летят ли. Ще направите ли поръчката за ремонта така че да минават 50тонни машини? Да. Е да, ама не – много сложно и скъпо е явно. Ние пък можем да четем и пишем 🙂
    Затова напълно приветствам това ограничение и дано последват други

Comments are closed.