На 6ти и 7ми юли Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” и БМЧК към ОС на БЧК посетиха селата Умаревци и Деветаки.

Селата бяха огласени в късния следобед от смях и веселие, които съпътстваха богатата на изненади програма.

Деца и доброволци се впуснаха в най-забавната и очаквана инициатива, а тя, забавата, е безкрайна – рисуване, оцветяване, игри, танци и много настроение. Скачане с чувал, родител разпознаващ детето си със завързани очи, мокър бол,надиграване, дартс. Радостна вълна предизвика пренасяне на вода с чашки и пълнене на кофи, пренасяне на пуканки с лъжица, кой отбор най –бързо ще спука балони, пукане на балонче гръбче в гръбче, дърпане на въже, хвърляне на топка за спасяване на удавник и играта заедно с родители и баби „Познай детето”.

Много наградите се печелеха в различните игри. Доброволците не спираха да окуражава участниците, да помагат в състезанията и танците, да се грижат за доброто настроение на всички. Малки и големи се редяха на опашка, за да бъдат нарисувани с боички и да се обличат с дрехи на приказни герои. В резултат на което наоколо се появиха принцеси, пеперуди, спайдърмен, паяци, мечета и други любими приказки и комикс герои. Родителите бяха запознати с информационни материали кои са основните неща, които е необходимо да се вземат при бедствие, основни правила за оказване на първа долекарска помощ и е и що е доброволчество и как да станеш доброволец на БМЧК.

„Забавно лято” продължава на 11ти юли от 6 часа в двора на училище Димитър Димов, а на 13ти ви очакваме в село Славяни!