zabavnolqto408132Албена Йончева

Адски щур, безкрайно весел и непринуден беше нашият малък празник от лятната кампания „Забавно лято” .  Свъсените облаци над село Малиново не успяха да изплашат малчуганите и техните родители и площадът пред читалището се изпълни с усмивки и много настроение. Старт на вечерта дадоха момичетата от  певчевската група за народни песни към НЧ „Събуждане-1927”. Облечени в народни носии Юлджан Себахатинова и Ивета Салиева представиха най-популярният български народен танц „Ръченица”.

Доброволците бяха подготвили различни работилнички и спортни игри. Оспорвана беше играта със завързани крачета. В нея тай-бързи се оказаха момчетата. Спортни умения и хъс за състезание показаха и доброволците, които същo се включиха в надпреварата. Сръчност и прецизност показаха момчетата и момичетата в играта със сламки. Два отбора застанали в кръг, трябваше за най-кратко време да преместят със сламка в уста и ръце зад гърба пръстен. Въпреки,че се наложи няколко пъти да се „гони” падналият пръстен, момчетата се класираха първи.

zabavnolqto408131Последваха още куп забавни игри. Всеки, които искаше да покаже своите певчевски таланти, можеше да направи това на импровизираната сцена. Развълнувани до безкрайност, децата играха на лимбо рок. С голяма гъвкавост в лимбото се включиха дори и по-големите.

Девойките показаха,че макарената не е забравена, а все още любим танц за разкършване. Желан се оказа и танцът  заразил цяла  Европа – танцът на пингвините. Хитовият танц успя да навърже малки и големи да се хванат за кръста и да заподскачат в такт с музиката. Стъпки вляво, после вдясно, три подскока и хайде, всичко отначало.По-възрастните поколения си спомниха, че  завладяващият танц преди години беше наречен „влакчето”.

zabavnolqto408133Голяма веселба се получи и в играта мокърбол. Разделени на отбори момчетата и момичетата трябваше да задържат най-дълго балона, прехвърляйки го един на друг. Развълнувани до безкрайност, децата играха на лимбо рок. Празникът завърши с раздаването на  награди и снимка за спомен.

На 8 август кампанията „Забавно лято” ще се проведе в двора на ОУ „Васил Левски”. Стартът по традиция е в 18ч. Очакваме малки и големи, изпълнени с желание за игри и веселие.

Доброволците на библиотеката изказват благодарност към библиотекаря при НЧ” Събуждане-1927” в с. Малиново Добринка Андреева и всички, които се включиха в празника на лятната кампания „Забавно лято” .