Жители на ловешкото село Пресяка са подали сигнали до компетентните органи относно нарушения, извършени от бившия депутат Димитър Горов, който днес е овцевъд. Сигналът до Община Ловеч е с входящ номер 9400-940/28.05.2018 г., до Прокуратурата – 1109/28.05.2018 г., до Държавен фонд земеделие ДФЗ 02-110-5600/1241-38.05 и до РЗИ ЗК-11 дело 2735.28.05, това съобщи Атанас Трифонов, жител на селото.

Ето какво написа той:

“Лидерите на политически сили /макар и на местно ниво/ и после станали депутати би трябвало да са достойни хора, които бдят за спазване на закона и самите те спазват закона. Дали такъв човек е бившият лидер на БСП в Ловеч и депутат от предишния парламент Димитър Горов, сега земеделски производител може да прецените сами.

Като земеделски производител отглеждащ овце в бившата кравеферма на с. Пресяка е взел под аренда от общината големи пасища в близост до селото. Едно от тях е голяма поляна северно от селото, граничеща със самото село. Използвайки че има засадени орехи, той ги окастри и изгради овчарник за 400 бр. овце точно срещу къщите. Къщите са отделени от овчарника само от тесен път. Под предлог, че е започнал почистване на пасището (потвърдено от Димитър Горов пред мен, кмета на селото и секретаря на кметството), бяха орязани само големи дървета, които могат да се използват за огрев.

Сред орязаните дървета са и няколко големи ореха на които прилагам снимки. Вижте снимките и на самия овчарник.
Миризмата от 400 бр, овце и постоянното им блеене, няма как да опиша.
Преди месец и половина Горов каза, че ще премести овцете.

От един месец има жалби от 10 жителя на с. Пресяка до всички институции, но явно в Ловеч няма сила, която да накара някои да спазва закона и да премести овцете на определеното от закона разстояние от населеното място.”

Г-н Стоянов е Трифонов е приложил и видео, на което овцете на г-н Горов се разхождат из селото:

 

4 коментара

  1. В тази държава вече всеки си прави каквото си поиска…

  2. Еххх, този от едно време си беше нагъл, безскрупулен и още и още…

  3. И тоя плаче за затвор да го еба в тлъстия комунистически задник!!!

Comments are closed.