radiuvenegerb603В Радювене благодариха за двете чешми, възстановени след много години

 Единствени да поздравят хората на площада в Скобелево по повод 6 септември – Деня на Съединението и празника на селото дойдоха от ПП ГЕРБ.

Народният представител Корнелия Маринова и общинският съветник Ценка Лазарова поднесоха цветя на паметника на загиналите във войните.

„Да помним и тачим хората, които са вложили ум, воля, талант и себераздаване в това свято дело – Съединението на страната! Днес повече от всякога е нужно да бъдем техни достойни последователи не само в името на едно по-добро бъдеще за България, а в името на запазване на гражданския мир. Защото днес страната ни е разделена повече от всякога. А тя се нуждае само от едно – да продължи по своя път, по който смело стъпва през последните години, но по който тръгна твърде късно… Ние имаме воля, но днес е нужна общата radiuvenegerb604воля на всички нас, нужен е възрожденски патос и революционен заряд. Можем и трябва да го постигнем, за да дадем шанс на младите, които напуснаха България, да се върнат в Родината! Тук е тяхното място! Да бъдем заедно, да бъдем народ, съединени в общия си стремеж България да пребъде!, каза в словото си Маринова и поздрави хората с  празника от свое име и от името на колегата си народен представител Николай Нанков.

След тържествената част народният представител от ГЕРБ  разговаря с жителите на Скобелево. Те се оплакаха, че сметките за ток, които са получили този месец – или са по-високи, или са пренебрежимо по-ниски от предходния. Хората благодариха на ГЕРБ, че и тази, и миналата година са единствените, които са се отзовали на поканата им да бъдат сред тях на празника. Къде са комунистите, питаше често възрастен мъж, за да напомни, че депутатите от БСП се отбиват тук само и единствено по изборите.

radiuvenegerb605По- рано през деня младежи на ГЕРБ поздравиха минувачите в центъра на Ловеч, като им подаряваха флаери с призив за единение. Те припомниха притчата за снопа пръчки, с който хан Кубрат учил синовете си да бъдат заедно, за да бъдат непобедими в трудностите.

Ден след празника на Съединението своя ден отбеляза и ловешкото село Радювене. Хората благодариха на ГЕРБ за възстановените две чешми, които от дълго време бяха пресъхнали. Чешмата в центъра на селото не е поила жителите му близо 30 години, а другата – с по-големия дебит, която може да се ползва и за пране, от година, две не работеше, обясни кметицата Галя Стоянова, която днес е доволна, че на двете места има вода.

radiuvenegerb602Толкова години никой не можа да реши проблема на нашето село с водата, но тези две чешми са си спасение, споделяха тези, които са наясно, че съоръженията бяха възстановени с доброволен труд на радювенци, но след съдействието на общинската и областна организация на ПП ГЕРБ, осигурили  средства за това

 

 

 

 

 

 

 

2 коментара

  1. Десни, леви, всеки обича ядене и пийване и на софра да се нареди.

  2. Васил Колев от Радювене разказва, че на времето комунистите се събирали на Стърчи крак на 9 септември – софра, ядене, пиене за победата на социалистическата революция. Кмет бил тогава Пело, голям приятел на ловешките велможи. С празника комунистите искали да откажат радювенци да си празнуват сбора на Петковден, който те тачили много. Сега разбирам, че и т.н. десни сили спазват комунистическия почин, да са на софра на Стърчи крак за 9 септември.

Comments are closed.