goznica19051410Павлин Иванов

Жители на квартал „Гозница“ сигнализираха на тел. 112 ловешката полиция за хаоса предизвикан от ударните в последните дни ремонтни дейности.

В момента, няколко фирми, независимо една от друга извършват строителни дейности. Координация между тях очевидно липса. Едни запълват дупки, други след тях разкопават, трети режат асфалта, обозначения за безопасност на практика няма …

Автомобилите слаломират между 10-15 сантиметрови идеално изрязани дупки с остри ръбове, движението е меко казано усложнено.

На мястото на ударният ремонт и симулация на дейност няма строителен надзор, обозначения, маркировка. Нито един строителен работник не използва задължителните средства за безопасност.

goznica1905146„Ловеч днес“ сигнализира Началника на Инспекцията по труда и Началника на общинската полиция (СКОРС) за обстановката и за опасностите, които хаотичните действия на работниците създават.

Жителите на Гозница се възмущават, че никой не ги уведомява кога, къде какво ще се прави. Само припомням, че преди 3-4 месеца, жена пропадна с автомобила си в необозначен ров пред домът си.

Явно, изводи никой не си е направил. Явно, предизборно трябва да се симулира дейност, пък била тя и със съмнителен от гледна точка на логиката и полезността резултат. Безопасността на работниците, а и тази на пътуващите, на жителите на квартала е през … крачола на отговорните фирми и институции. Това ще е така, докато някой не пострада и не започнем да се вайкаме.

Сигнали за безобразията в квартала е получила и Корнелия Маринова, която също беше мястото и беше засипана от оплаквания на гозничани.

ВиК е наела фирма да извършва някакъв ремонт. Друга фирма изпълнява ремонт по проект на Община Ловеч. Според жители на квартала, 4 фирми работят нахалос и на практика си пречат, а от това единствено потърпевши са данъкоплатците, чиито пари отиват напразно.

goznica19051426От снимките се вижда и качеството на проектиране. Отводнителните шахти са разположени в най-високата част на пътя. Може би проектантът е сметнал, че водата стича според проекта, независимо, че физически това е невъзможно.

Копае и се връзват в мръсният канал връзки към къщи, чието ниво е значително под нивото на улицата. Проектантите явно смятат, че отходните води на къщите, благодарение на някаква магия или заклинание сами ще преодолеят около 2 метра височина на наклона за да влязат в общият водопровод.

В петък, огромната част от улиците бяха в неописуема кал, защото от години нямат никаква настилка. Гозничани обаче са свикнали никой да не им обръща внимание. Разликата обаче, този път е, че част от тях буквално са бесни и са решили да защитават своя интерес и да спрат хвърлянето на пари на вятъра следствие на никаквата организация, липсата на каквато и да е координация и пълното безхаберие на строителен надзор, Община и институции.

goznica19051423На това отгоре, няма капка яснота как ще се плаща за ремонта, след като средствата по Оперативната програма са спрени. От това изниква въпроса: Защо толкова време никой не работеше, а днес, дни преди изборите, за лудо, куцо, кьораво и сакато се е впуснало по джапанки да се прави на строител и да симулира дейност?

И да не забравя, доста бързо след появата ни, работниците се качиха по микробусите си и изчезнаха от иначе ударният ремонт.

Преди няколко месеца, след сигнали на граждани от Гозница „Ловеч днес“ посредничи за провеждането на среща между хората и Община Ловеч, в лицето на кмета Казанджиев, фирмата изпълнител на проекта, строителен надзор, техници и др. Тогава, в полусрутеният салон на училището в Гозница, прецапвайки кал до колене, десетки хора дойдоха да изразят недоволството си от начина на работа на фирмите, от координацията, от липсата на информация. Тогава се дадоха едни обещания на килограм. Днес се вижда, че това всичко е било само и само да бъдат налъгани хората и да не избухне още по-голяма недоволство.

Е, посетете Гозница и сами ще видите състоянието й. Не забравяйте ботуши. Кално е. Доста много. И то от много години!

 

Нощта и мракът ще паднат след часове. Дано никой не пострада днес и дано някой си направи труда да постави обезопасителни знаци и съоръжения!

1 коментар

  1. А за пътя Лисец и Баховица дали изобщо ще бъде оправен?

Comments are closed.