sportnazalalovech24111319Павлин Иванов

Това, което виждате на снимките не се е случило изведнъж. Ден след ден, месец след месец, година след година, нищоправенето, безстопанствеността, липсата на грижа, сбърканият начин на мислене са причината. Снимките на реалността са само и единствено резултат.

Спортната зала в Ловеч, би трябвало да е дом. Светъл, топъл, удобен. Залата би трябва да бъде дом за стотици ловешки деца, желаещи, искащи да спортуват, да бъдат здрави. Залата би трябвало да е мястото, което предлага отлични условия. Да бъде алтернатива на застоялият живот на децата на Ловеч, алтернатива на пушенето, дрогата, компютрите. Тя, залата, би трябвало да е спортният Фейсбук за стотици деца. Мястото, на което да се срещат, да спортуват, общуват, да се забавляват, да се изграждат като спортисти, спортсмени, личности.

sportnazalalovech2411132И ако на големите, на възрастните, можеш да подхвърлиш обяснението, че се „очакват едни проекти“, че „чакаме одобрение“ за нещо си, въпреки че, това се случва в продължение на десетки години, възрастните ще ти повярват, защото така си им промил мозъците, чрез „удобната“ местна преса.

Но децата, те са различни! Те не разбират от обещания! Те имат изисквания и то още днес. Когато излъжеш поредните деца, те вместо да те упрекнат, че не правиш нищо, просто се обръщат и си тръгват от този град. Децата не търсят виновни. Те просто правят избор и търсят място, което им предлага условия.

Децата не четат вестници, не гледат новини, не виждат шумно описваните успехи, те просто отиват, виждат и си тръгват. Тръгват си от градове като Ловеч,използващи хиляди непотреби листове хартия, обясняващи колко важни са подрастващите. Младите хора просто виждат и усещат къде са желани и рано или късно намират своето място, за съжаление, далече от тук.

sportnazalalovech24111339През тази седмица, Общински съвет ще приеме навярно няколко листа хартия, наречени Програма за младежки дейности в Община Ловеч за периода 2014-2020 година. В нея освен кухи фрази, безполезни дейности, сбъркан начин на мислене, друго, почти няма.

Но това е друга тема. Дълга, неприятна, вероятно и доста безмислена.

Няма как да не поставя поредните въпроси, които ще останат без смислен отговор:

КОЙ допусна в продължение на година съсипването на Спортната зала?

КОЙ не си върши работата и не се грижи за общинската собственост?

КОЙ с безхаберието си прогонва младите хора в Ловеч?

КОЙ?

Защо лъжем обществото, че се борим с дрогата и пушенето?

Защо лъжем децата си, че мислим за тях и че те са нашето бъдеще?

Защо само констатираме, а не правим абсолютно нищо, освен да приемаме „важни стратегически документи“ и да борим пороците с манифестации?

ЗАЩО?

Дори няма да задам нито един от тези въпроси на кметският брифинг в понеделник, защото знам отговорите.

Единственото, което искам е, да се запитате, вие, да вие, какво направихте за да спрете всичко това?

Докато си отговаряте, попитайте по Скайпа децата и внуците си, как е там? Там, където искаме да стигнем, но ни мързи или ни е страх да направим крачката?

Да, аз и вие също сме виновни! Много виновни!

10 коментара

  1. Какво повече да се каже след написаното и показаното от Вас. Разруха, безхаберие, безразличие. На кой местен управник някога му е пукало за децата ни. Те не са електорат… за сега.
    А на karata мога само да кажа да спре да плюе наред, това не помага. Предложете Вие решение, уважаеми! Или това на Вас лично не Ви е работата, не Ви засяга… Сигурно сте прав.
    Не ме интересува кой до сега не си е свършил работата. Искам този кмет, който е почти вечен и вероятно ще си остане такъв, той да си я свърши. Това е неговия град, в неговата община. Кмете, искаме залата да се ремонтира, да е уютна, топла и безопасна за децата ни! Кажете кога ще стане това, конкретно!!!

  2. ако докарат бежанци ще я възстановят за нула време , но да се ползва от български деца и родителите им просто абсурд

  3. Нали щеше да има някакъв проект, за да може Спортната зала в Ловеч да се използва пълноценно. Какво стана? Отново приказки… През март 2012 година залата бе спряна за ползване след проверка на РЗИ. Направиха някакви профилактични ремонти и оттогава какво – нищо.

  4. Павлин Иванов, залата наистина е в критично състояние. За нея нищо не направивиха всички управници на Ловеч досега. Кметът е само един от тях. Нищо не направиха и правителствата – както на тройната коалиция, така и на безгрижната ГЕРБ. Например с 600 бона залата щеше да бъде мечта! Но не дава индулгенции на престъпниците. Един милион за залата на Езиковата, когато в Ловеч други училища нямат дори физкултурен салон. А с този милион градската зала щеше са е пуканка. Разбираемо е, че те карат да пишеш подобни дописки. Ти си услужливо момче, на главата си имаш бруки от главата на депутатката. Накарай я да предложи решение. Накарай я да направи поне едно нещо за град Ловеч! Ама едно.

  5. в спортната зала премина младостта на много поколения ловешки хандбалисти…какъв позор е сега !!!

  6. ??? Чак пък да сме на първо място не ми се вярва…
    “Ловеч и Сливен са градовете с най-голям дял в употребата на наркотици. Според проучване на Сдружението за европейски инициативи, хората в тези градове употребяват най-вече екстази и амфетамини. Ловеч е първенец по разпространението на марихуана, хероин и метадон.
    49% са посочили, че най-много наркотици в общината употребяват непълнолетните, защото нямат други интереси.
    Председателят на сдружението Светлана Йорданова упрекна институциите, че знаят за проблема, но го прикриват умишлено и не предприемат превантивни мерки за решаването му.
    Пред БНР тя заяви, че в Закона за здравето е предвидено 1% от приходите от акцизи от цигари и алкохол да се дават за превенция и лечение на наркомани, но за тази година от близо 2 милиарда са отделени едва 50 хиляди лева.”
    ……………………………………………..
    “…най-много наркотици в общината употребяват непълнолетните, защото нямат други интереси.”
    Павлин Иванов – “Но децата, те са различни! Те не разбират от обещания! Те имат изисквания и то още днес. Когато излъжеш поредните деца, те вместо да те упрекнат, че не правиш нищо, просто се обръщат и си тръгват от този град. Децата не търсят виновни. Те просто правят избор и търсят място, което им предлага условия.” БЕЗ КОМЕНТАР!!!

    http://healthy.actualno.com/Naj-mnogo-narkotici-se-upotrebjavat-v-Lovech-i-Sliven-news_6834.html

  7. .. тъжна гледка!.. тук съм прекарвала всекидневно 4 години.. не беше последна мода, но пистата и залите бяха на добро ниво за онези години, настилките и в пистата, и в ханбалната зала бяха едни от най-добрите..
    Тъжно е да оставиш нещо, което е функционирало добре, да се руши.. тъжно е за града, тъжно е и за хората, които обичат да спортуват..

Comments are closed.