Павлин Иванов

Виждам, че сте в ступор! Четете и не реагирате. Не очаквахте, нали? Мислехте, че ще Му се размине, а покрай него и на всички, участвали в съсипването на този град. Сега не знаете какво да правите.

Всичко излезе извън вашия контрол! Въпреки чадърите, всевъзможните протекции, въпреки всичките ви мръсни, долни, подли и нечестни номера, въпреки зверския натиск.

Преди говорехте, че нищо никога не се случва. Сега, че нищо нямало да стане в бъдеще. Прави сте. Ако зависеше от вас, никога нищо нямаше да стане, а бъдещето щеше да е като миналото.

Хубавото на днешния ден е, че има и хора, които плащат жестока цена заради истината и справедливостта. Но не ги жалете, това е техен осъзнат, личен избор. Истината и справедливостта за тях не са празни думи изречени пред някой паметник, а кауза, по-силна от всичко.

Някой ден, аз или някой друг, ще ви разкажем за тях. Защото заслужават. Дотогава, просто знайте, че на този свят, всички си плащаме за изборите, които правим. И е много по-добре тези избори да са осъзнати, вътре в сърцата и душите, а не „спуснати“ отнякъде наготово и изречени пред камери и медии.

Доста често цитирам Айн Ранд. Ще го направя и сега. Само че, контекстът е различен. Надявам се, да го разберете:

„Наблюдавайте парите. Парите са барометър за достойнствата на обществото. Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда; Когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; Когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; Когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас; Когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва – тогава трябва да знаете, че обществото ви е обречено.“

Е, днес аз смятам, че обществото не е обречено!

Ако всеки си свърши работата добре и професионално, няма да плащат невинните. Ще си платят виновните, както и трябва да бъде, дори точно в тази държава и точно в този град!

Видовден е и е само началото!

18 коментара

  1. Представям си какво чудо ще настане след време, като почнат да разследват сегашните кметове и шефове на общински фирми.

  2. Много си прав за всичко, гледайки отстрани, само ,че и ти вече не си отстрани, твоите обувки също са оцапани!…… “Може ли някой да тури огън в пазвата си и дрехите му да не изгорят” Притчи 6.27

    1. “С какво са му оцапани обувките” ? С честност и достойнство!

  3. Все нявга истината ще излезе наяве… Казанджиев е крал и това е, съдят го… Ми да го съдят, както и оная от бюрото,… За нея имахте по малко злъч, или че е дама или че някак по отиваше да е някой от комунистите… сега вече си имате жертва… Все пак той според вас и аверите ви стои зад махането ви от ЕКО то… Пък знаеш ли, може някой ден и вас ви запрат… И който ви замества в писането,тогава ще има да пише че всичко е политически… Иначе адмирации за прокуратурата, няма значение, Йовка, Минчо на всеки му според заслуженото…

  4. Павлине какво ще правим смрасотията из целия град. Чистят се основно две улици. Иначе храсти драни надвиснало клони които затрудняват движението. Няма кои и да попитам нашата кметица да не се е загубила очилата и да не ги вижда тия неща. То времето лети и още две години и които от където е дошъл.

  5. Може ли линк към нещо от което да разберем всички за какво говорите??

    1. Ако не разбирате, значи просто не е важно и го прескочете

    2. Май си ползвате профила за лични нападки … и би било хубаво малко и сайта да поправите, че да разбираме поне на кого за какво се заяждате

    3. Мерси 🙂 след ровене по сайта разбрах за какво става дума … нооо … нито отношението на страницата е ок, а за подредбата на сайта да не говорим

    4. LovechToday това не може да бъде подобаващ отговор що за отношение към хората които ви четат жалко за вас

    5. LovechToday като не разбирате как да водите комуникация, може би Вие трябва да “прескочите” тази Ви дейност, не Ви се отдава!

    6. Всеки ловчалия знае за какво става дума. Госпожи, вероятно сте случайно преминаващи, щом не следите редовно живота в града ни. Каква е вината на г-н Иванов за вашето неведение?

    7. Kina Stoycheva дори не знам как да ви отговоря без да бъда груба …

    8. Рали Иванова Екс Денчева ,аз също обмислях даботговоря на госпожа Стойчева, но се отказах.

Comments are closed.