sportenpraznik1905156С над 150 участници, при високи градуси на настроението и с много емоции премина спортният празник, състоял се в неделя в парка „Стратеш”. Той беше посветен на Деня на българския спорт 17 май и бе организиран от Младежки информационно-консултантски център-Ловеч към сдружение „Екомисия 21 век” и със съдействието на Община Ловеч.

Началото бе дадено с маратон по бързо ходене, в който се включиха 24 млади ентусиасти. Победата спечели ученикът Илия Илиев, който получи топка с автографа на футболната легенда Красимир Балъков. Негови подгласници станаха Михаела Щрегарска и Християн Бояджиев. Голямата атракция бе състезанието по бягане на високи токчета, вдигнало до максимални стойности адреналина на публиката. Победителката Красимира Христова бе наградена с торта. Малко след това пък бурни овации заслужиха младите състезатели на Карате-клуб „Ловеч”, които направиха специална демонстрация.

sportenpraznik1905153Спортната фиеста продължи със сесия по йога, представена от инструкторката Силвия Апостолова, а сетне участниците имаха възможност да играят и на пейнтбол, фрисби, бадминтон и др. Кулминацията на спортното шоу бяха поредицата забавни игри, които донесоха страхотни емоции на децата. Сред тях – скачане в чували, теглене на въже, „улови кърпата” и др. В ролята на аниматори и съдии влязоха доброволците от Европейската доброволческа служба Ермес Анджелоци (Италия) , Оскар Сан Роман (Испания) , Войчех Пшъбъла (Полша ) и Юргис Речс (Латвия). Четиримата са в Ловеч като участници в международния проект „Активен и здравословен начин на живот” и останаха впечатлени от ентусиазма на децата и тийнейджърите в Международния ден на предизвикателството. Както подобава празникът завърши с кръшно хоро и обещания за нови спортни изяви.