uchiteli2406141  Две детски учителки представиха и тази година община Ловеч на 15-ата международна конференция в град Сандански „Съвременни тенденции в предучилищното възпитание”, провела се през уикенда. Еленка Щерева, старши учител в група с. Йоглав на ОДЗ „Кокиче”, представи своя доклад на тема „Детското доброволчество – една технология за възпитаване на доброто у децата”. Геновева Томова, старши учител в ЦДГ „Мария Сиркова в Ловеч, сподели своя опит с презентацията „Ценностно-ориентираният подход и иновативните педагогически средства по образователно направление „Природен свят” в условията на детската градина“.

     Това е единственият в България международен форум, посветен на работата на учителите в детската градина и университетските преподаватели. На него педагози от седем балкански страни представят своите виждания в научен и практически аспект, с което провокират иновационни идеи за професионално усъвършенстване.

     Ловешките учители се завърнаха не само с грамоти, а най-вече заредени с нови, творчески решения за педагогическата си дейност от споделения опит с нашите и чуждестранни педагози.

     Международната конференция по предучилищно възпитание е с инициатор, организатор и ръководител  Мария Чинкова, педагог, зам.-кмет на община Сандански, и се провежда под патронажа на кмета на общината Андон Тотев.