За седма поредна година набираме креативни и любознателни студенти, които носят в себе си европейски дух и доброволчески ентусиазъм, имат много добри знания за Европейския съюз и желание да натрупат опит в областта на комуникацията.

Младежки екип “Европа” е комуникационен проект на Представителството на Европейската комисия в България. Той се състои от активни студенти, обучаващи се в бакалавърски, магистърски или докторски програми, които участват в разнообразните комуникационни дейности на Комисията, на информационната мрежа “Европа Директно” (Europe Direct) и на Информационното бюро на Европейския парламент.

Избраните участници преминават през професионално обучение за умения по комуникация и трансфер на знания от възпитаници на програмата. Сред най-големите награди е и информационното посещението на европейските институции в Брюксел като тази година е предвидено и посещение на Постоянното представителство на Република България в ЕС.

Там младежите ще се докоснат до един от основните центрове на предстоящото българско ротационно председателство на Съвета на ЕС. В края на своето участие те получават от Европейската комисия в България индивидуален сертификат за събитията, които са организирали и в които са участвали.

Крайният срок за кандидатстване е 5 ноември 2017г. – 22:00ч.българско време.

Пълните условия за участие и необходимите документи може да намерите на сайта на Представителството: https://ec.europa.eu/bulgaria/events/tej2018_competition_bg

Визуални материали за проекта ще откриете в прикачените документи.