bibl2108151В края на лятото и началото на есента се развиват гръмотевични бури с мълнии и градушки, които причиняват значителни материални щети, застрашени са и хората, работещи на открито.Не по малко застрашени са и децата играещи на открито през летния ваканционен период в годината. Екипа на библиотеката при Народно читалище „Просвета-1927г” с. Чавдарци, общ.Ловеч организира и проведе информационна среща с местните деца.

Представена бе мултимедийна презентация на тема „Как да реагираме при гръмотевични бури и мълнии?”, чрез която децата имаха възможността да се запознаят със спазването на няколко правила за безопасно поведение при подобни ситуации като например – Ако се намират сред природата, ако са на път с автомобил, велосипеди др. , ако се намират на закрито – в къщи , училище и т.н Презентация бе представена и на тема „Пожарна безопасност”.

Продължителните високи температури, засушаването и човешката небрежност са основните предпоставки за възникване на пожари.Научиха какви са най-често срещаните причини за възникването на пожар, какви правила трябва да се спазват при използването на електрически уреди, как трябва да действаме адекватно ако в дома ни възникне пожар и др. На тръгване от библиотеката децата отнесоха със себе си информационни брошури по темите, с които да запознаят своите родители, близки и познати.