ekarugarchin2505131До тогава трябва да стартира процедурата по отдаване на концесия за застрояване и стопанисване

 Проектът за екарисаж в Угърчин със заетост до 100 човека, който е в процес на развитие, тръгва до края на годината. Общината подготвя документацията за отдаване на концесия за застрояване и стопанисване на съоръжението. Това стана ясно на инициирана от областния управител на Ловеч Милко Недялков среща с кмета Валентин Вълчев, провела се на 23 юли 2013 г.

Висока безработица и нискоквалифицирана работна ръка са водещите проблеми на Община Угърчин.

Бизнеса в града съставляват секторите земеделие, дърводобив, дървообработване, има и шивашки цех. Поради липсата на квалификация сред населението собственикът на шивашкия цех е принуден да набира работна ръка от други региони. В селата от Община Угърчин възможността за бизнес е нищожна, с изключение на с. Лесидрен, където са развити животновъдството, месопреработването и туризмът. Зелени училища се провеждат в Домът на кинодейците в селото. 

Съдействие за развитие на животновъдството чрез субсидиране с европари  обеща губернаторът на Ловеч. Районът е благоприятен за отглеждането на добитък,  затова развитието на този отрасъл може да доведе до добри резултати в социалния живот в общината.

Земеразделянето на с. Голец е друг проблем, който бе дискутиран на срещата. За решението му ще са нужни 40 000 лв. за изготвянето на частичен план, както и вписването в Агенцията по картография, геодезия и кадастър.