nikiforov2310132Павлин Иванов

Учениците от две ловешки училища получават неочаквана ваканция в разгара на „циганското лято“.  „Хр. Никифоров“ и „Димитър Димов“ затварят врати за седмица, а заповедта е на кмета Казанджиев.

Ресорният зам. кмет Пламен Петков днес обясни каква е причината за неочакваната ученическа радост. Макар и да не можа да покаже заповедта, а тя не е налична и на сайта на общината, Петков разясни, че по искане на ръководствата на двете училища и въз основа на правомощията на кмета по Закона за народната просвета, на 28, 29 и 30 са обявени за неучебни. На 31 ноември ще има спортни празници на двете училища, а 1-ви ноември също е неучебен ден в чест на Деня на народните будители. Така учениците ще бъдат във ваканция цяла седмица.

nikiforov2310131През тези неучебни дни ще бъдат извършени ремонтни дейности по проекта за енергийна ефективност и ще бъдат поставени котлите, които ще осигурят по евтино отопление. Общината и фирмите искат да използват топлото време за предвидените строителни дейности.

По договор ремонтите в училищата трябва да приключат на средата на февруари 2014 година.

Пламен Петков обясни, че училище „Васил Левски“ вероятно също ще получи една седмица ваканция, със същите мотиви, тъй като там е имало обжалване на обществената поръчка, което допълнително е забавило старта на проекта.

За издадената заповед е информиран Инспектората по образование, който трябва да информира и образователното министерство.

Още по темата очаквайте утре

 

 

 

1 коментар

  1. „Един от основните приоритети както досега, така и в следващия мандат е качеството на образованието, а то е и резултат на подобрената материално-техническа база в учебните заведения в общината. Казанджиев увери, че и в следващия мандат общината ще продължи да осигурява финансиране за създаване на по-добри условия за децата на Ловеч вътре в класните за ремонти на фасади и покриви.”

    http://eratosten.wordpress.com/2011/08/27/%D0%B5%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%85-%D0%B3-%D0%BD-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B4/

    За какво качество на образованието можем да говорим след като кмета със своя нарочна заповед забранява на директорите да провеждат учебни занятия ?

    Инфантилните обяснения, за провалени обществени поръчки по СМР са отговорност на кмета след, защото са се превърнали в пречка за провеждане на учебни занятия. Безотговорността и отказа на общинската администрация да си изпълнява задълженията е защитена и закриляна от кмета за сметка на качеството на образованието в общината.

Comments are closed.