soulevski2701141Една седмица ваканция ще имат учениците от ОУ „Васил Левски“ между първия и втория срок. Неучебни ще бъдат дните от 3 до 7 февруари, децата ще са отново на училище на 10-и. 3 и 4 февруари са част от зимната ваканция, а следващите три дни ще бъдат обявени за неучебни по чл. 93 а, ал. 3 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета със заповед на кмета, одобрена от РИО.

По-дългата ваканция е заради строително-ремонтните работи, извършвани в училището, по проекта „Прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинската и образователната инфраструктура в община Ловеч“. По него се извършват строителни работи в три училища и една детска градина.

В ОУ „Васил Левски“ днес ще бъде оформен срочният успех на учениците и това по уверение на ръководството няма да даде отражение на учебния процес и няма да има проблеми със завършването на първия срок.

От сряда, 29 януари, до петък, 31 януари, учебните часове ще бъдат по 15 минути. Тогава започва поетапното спиране на парното, източване на системата и рязане на старите котли. Новата отоплителна система ще бъде монтирана във ваканционната седмица.

Строителните работи в трите училища и в детската градина се очаква да завършат в определените срокове и в рамките на проекта, който приключва на 28 март т. г.

2 коментара

  1. Левски ги пускат ваканция най-вече заради строителните работи там :Д

  2. Това е несправедливо ! Защо пускате само едно училище.Да малки са ама и на нас не си ходи по студовете на училище !

Comments are closed.