magia909161„Радвам се, че тази вечер виждаме едно от онези чудеса, които ще радват хората. Щастлива съм, че за две години вие изминахте толкова дълг път и съм сигурна, че тази ваша красота ще се множи и ще ни прави още по-горди с вашите постижения“. Така кметът на Ловеч Корнелия Маринова поздрави танцьорите от ансамбъла към Сдружение „Танцьорите“ с ръководител Маргарита Атанасова. Тържеството, което се състоя на 9 септември вечерта, бе по повод  обновената танцова зала „Магия“ . От дълги години  общинското помещение не се използваше  рационално (беше магазин за тапицерии), но сега след ремонта то е превърнато в зала за репетиции.

На тържеството дойдоха още областният управител Ирина Митева, зам.- кметовете инж. Ивелина Радевска и Венцислав Христов, дарители и приятели на ансамбъла. Гост на откриването беше и Валентин Барашки, основател на първия фолклорен ансам6ъл в Ловеч.

magia909162Тук тази вечер са всички, които са ни подкрепяли в нашия път, а само един приятел може да ти предложи рамо в труден момент, развълнувано каза Маргарита Атанасова, ръководител на ансамбъла.

Сега танцьорите усилено готвят първия самостоятелен авторски спектакъл, който ще е готов за втория рожден ден на трупата на 27 октомври т.г. в Драматичен театър – Ловеч.