gradinka2605157Павлин Иванов

Тъжно е когато виждаме, как и малкото хубаво е оставено на произвола на съдбата! Жалко е, че липсата на грижа и мисъл водят до запустяване и упадък!

Градинката срещу ХЕИ (както е известна) е едно от онези хубави и зелени кътчета в Ловеч, където човек може да седне под дебелата сянка, да си почине в прохладата, а децата да поиграят на спокойствие.

Изкушавам да се сравня изгледа от нашата ловешка градинка с подобно място за отдих в някоя нормална държава, но на всички ни е ясно, че там е поддържано и красиво, а тук обрасло и занемарено. Просто, така стоят нещата днес.

DSC_0536В последните десетина дни, почти всеки ден ходя до тази градинка и снимам, за да се опитам да разбера, кога най-после ще й дойде реда за косене, чистене и поддръжка, за да мога да запечатам с апарата си това красиво кътче в Ловеч.

За съжаление, с всеки изминал ден, тревата става все по-голяма, градинката все по-занемарена и затрупана с боклуци. Както виждате от снимките, почти е невъзможно да седнете на пейка, защото избуялата трева, недокосвана от човешка ръка, вече е над коляното.

Това иначе красиво и уютно място изглежда изоставено и тъжно. Буренясало, като нашите объркани мисли. Занемарено, като целият ни любим Ловеч.

С този коментар не искам да сигнализирам никого. Не е насочен срещу кмет, Общинска фирма ЕКО, отговорна за поддръжката, нито срещу вас, скъпи, но бездушни и нищоправещи съграждани.

Написах го, защото ми стана тъжно ..

17 коментара

  1. Че кое е хубавото ? елате в ж. к . Здравец , добре че от вчера започнаха да косят , че и змии вече има ! Това ли искате да качим ?

  2. Включвам се в коментара, защото това е градинката от моето детство и имам по-особено отношение към нея, обичам това място. За съжаление спомените са ми от едно друго време, когато не се разчиташе на европейски пари, продажни политици и безогледни кражби, а родителите ни съграждаха, опазваха направеното и учеха нас, хлапетата, да ценим труда и сътвореното. Но, както казах, то беше друго време и градинката беше красива.

  3. А защо не задължат тези, които получават помощи за безработни и са здрави, да поработват по няколко дни в месеца на такива места. Градовете тънат в боклуци, коритата на реките са затлачени, а ние раздаваме пари на калпак на здрави и работоспособни хора, които просто не искат да работят. Няма и да поискат…

  4. А защо не задължат тези, които получават помощи за безработни и са здрави, да поработват по няколко дни в месеца на такива места. Градовете тънат в боклуци, коритата на реките са затлачени, а ние раздаваме пари на калпак на здрави и работоспособни хора, които просто не искат да работят. Няма и да поискат…

  5. Ne e li vreme veche da sprete s tia negativni komentari i snimki za Lovech? Kachete i napishete neshto hubavo za Lovech,mislia che ima kakvo! Neka vsichki da imat jelanie da posetiat Lovech! Lovech Today ne e Lovech!

  6. Голяма част от вас казват ,че трябва промяна на ,,управляващи” на ,,живеещи” и т.н. Пред компютърчето е много лесно да се каже(напише).Но истината е ,че хората са толкова притиснати и патриотически обезверени ,че много от тях немогат да си позволят да направят нещо по този въпрос защото нямат това време трябва да работят като (емигранти) в собствената си държава.В противен случай следва едва ли не гладуване за тях и тяхните семейства жалка гледка но е самата истина!

  7. Положението не е много по-различно и във всички останали градинки и зелени площи. А най-тъжно ми става, когато виждам разпилените отпадъци на всяка крачка. Не оправдавам “гражданите”, които си изхвърлят боклучетата по улиците, но често ми се е случвало да не срещна нито едно кошче за отпадъци по време на разходка и да се прибера с боклучето вкъщи. За да се научат едни дебилни люде да използват кошчета за боклук, по мое мнение, те трябва буквално да се преспъват в тях. Кога?

  8. Управници в Ловеч наистина нямаме,но къде сме ние гражданите в цялата тази ситуация,къде ни е гражданската позиция.Кой друг ако не ние живеещите в този град трябва да милеем и да търсим отговорност от хората които са избрани да ни управляват?Колко от нас се интересуват къде се харчат парите и държат сметка на тези които ги изразходват?Всичко трябва да започне от нас самите-да сменим начина на мислене и да осъзнаем,че града е на хората и за това какво се случва в него или не е наша грижа!

  9. а евро пари има за всичко, стига да се ползваха по предназначение. И сегашната управа моля ви се има планове да хвърли някакви 20 млн. ли колко за единия зоопарк, а града в мизерия. Не че и на зоопарка ще му проличат милионите ако изобщо се случи такова финансиране.

Comments are closed.