ostavka2307141Те подадоха оставка!

Павлин Иванов, снимка NOрешарски

На път е да приключи един лош, много лош период от историята на България. Днес нароченото за експертно правителство, начело с Пламен Орешарски депозира оставката си в деловодството на Народното събрание.

В 17.59 ч. на 23 юли 2014 година, избраното на 29 май 2013 г. с мандата на БСП и с подкрепата на ДПС и “Атака”, 89-ото българско правителство начело с Пламен Орешарски просъществува година и един месец и утре ще приключи срамното си съществуване, като последната процедура ще бъде гласуването в българският Парламент.

Правителството на ДПС и БСП започна скандално с назначаването на министри със съмнителни морално и експертни качества. Премина през най-големият срам в съвременната история – избирането на лицето Пеевски за шеф на ДАНС, което изкара хиляди българи по улиците на страната, които в продължение на над 400 дни не спряха да искат нещо просто – това окаяно правителство да си ходи, заедно с неговите поддържници.

Въпреки преживеният катарзис, въпреки смешната целувка на Орлов мост между Станишев и Доган, въпреки уж здравото коалиционно партньорство, цялата държава от ден с бясна скорост беше поведена към дъното.

Много различни мнения бяха и ще бъдат изказани относно причините за всичко това, което ни се случи в тази една тягостна година. На много въпроси трябва да бъде даден отговор. Много отговорност трябва да бъде търсена, най-вече съдебна и то от адски много хора, които целенасочено или поради липса на каквато и да било компетентност съсипаха една година на милиони българи.

За пореден път, за огромно съжаление, ДПС и БСП окрадоха каквото можаха, извисиха корупцията до нови висоти, направиха обикновените думи като морал, чест, достойнство да изглеждат безсмислени и безсъдържателни.

Толкова наглост, лицемерие, популизъм, некадърност и лъжи, надали ще видим през живота си отново. Хубавото е, че утре това ще свърши, а лошото, че тепърва ще станат ясни реалните размери на пораженията.

8 коментара

  1. Сега като се върне баат Бойко как ли ще си плащаме електриката понеже когато той управляваше можеха да се надписват спокойно електромерите.

  2. Дойде време да подготвяме петорите за баница с ТИКВИ.И дано се разминем само с това.Че ,както е тръгнало на сговори и завери още от „изтърваното случайно“малко преди изборите за по-предходния парламент изречение на Сокола“Аз разпределям баницата“и последвалия го „изборен успех“,да не вземат пак заедно да ни забъркат един хубав тюрлюгювеч,че тогава „ще втасаме”.

  3. Срам,срам,колко да е срам.Срам ме е като си спомня надувката на “гербовото”правителство с изменението на Търговския закон,което “смъкна”изискването за размер на капитала на дружествата с ограничена отговорност от 500 на само 2 лева.Това се направи/поне такава беше пропагандата/за доброто на народа-да може всеки да си регистрира търговско дружество със “сериозния” размер на личната отговорност на собствениците /собственика на капитала при натрупани задължения на т.н.дружество,включително към бюджета на държавата за данъци и осигурителни вноски за пенсия или за здраве,която при десетки хиляди лв.задължения се свеждаше само до мижавите 2 лв.и…толкова.Бизнес в никая страна не се върти с капитала на фирмата,па бил той и на “крупната”стойност от цели 2 лева.Бизнес въртят хората с парите.И те го завъртяха през дружествата с 2 лв.капитал с негласното съгласие на пионките-собственици на дружеството и зад гърба им.Е нямало пари за пенсии,бюджетът на Здравната каса бил издънен..Що да не е,като длъжниците са с ограничена отговорност.

  4. Сега се намираме там, където ще искаме да се върнем тогава, когато ще плачем за същото, за което се радваме сега.

  5. Е сега вече може спокойно да се напуска Родината. Да си останат само ТИКВИТЕ.

    1. Толкова се накрадохте, че парите за тролове няма да свършат в следващите няколкостотин години. Не мога да скрия, че умирам от кеф като ви гледам как се гърчите. А и да ми отговорите – защо всичките ви лидери започнаха да се кланят точно на Тиквата?

    2. Дизентерия, заминаваме на море. Ще те помоля отвреме-навреме да ходиш до лозето ни, че тази година не сме слагали плашило.

Comments are closed.