pmg2303131На 23 март 2013 год. в Природо-математическа гимназия – гр. Ловеч се проведе Областният кръг на ежегодното математическото състезание „Европейско кенгуру“ за ученици от I-ви до XII-ти клас,  организирано от Съюза на математиците в България (СМБ) и Асоциацията за развитие на образованието (АРО) със съдействието и подкрепата на РИО на МОМН, информират от гимназията.

По решение на Европейската асоциация „Кенгуру без граници” това състезание се провежда в цяла Европа, Канада, Мексико, Бразилия, Грузия и Казахстан. В съревнованието се включиха над 250 ученици от училища на община Ловеч. Същото състезание се проведе в гр. Тетевен и гр. Ябланица. Класирането по класове може да видите на официалния сайт на Природо-математическа гимназия – Ловеч. Резултатите може да изтеглите от ТУК

 

1 коментар

  1. “Седмокласничката Ирина Валентинова Христова от ПМГ – Ловеч спечели първа награда на Пролетното национално състезание по физика, проведено на 16 – 17 март 2013 г. в град Хисар. В него се включиха над 400 ученици от VII до XII клас от цялата страна. Работите бяха оценявани от комисия, съставена от преподаватели във физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Освен Ирина от ПМГ – Ловеч взеха участие и седмокласниците Мария Тихомирова Вълчева и Цветомира Венциславова Димитрова, които заеха престижни места и получиха награди от организаторите. ”
    http://pmg-lovech.com/
    Браво, Ирина! Първо място в сложна дисциплина като физиката си е постижение, достойно за уважение!

Comments are closed.