rescentar903152Моника Дончева, Директор на РЦПИОВДУСОП – Ловеч

В Ресурсен център – Ловеч на 06 март бе отбелязан Европейския ден на логопедията. За седма година, логопедите от областта работещи в ресурсния център, общообразователните училища и Дневни центрове споделят свой опит и добри практики, обменят дидактични и образователни материали. Специален гост на събитието беше Олга Георгиева – логопед от Логопедичен център „Логос АБВ”, София.
Поздрав към участниците поднесоха малките възпитаници от ЦДГ “Снежанка”.
Тази година на работната среща бяха поканени и специалистите от Ресурсен център –Плевен и Габрово и от ПУ „П. Р. Славейков”, Плевен.
С презентации и богат илюстративен материал се представиха Анелия Спасова – логопед в Ресурсен център „Игри за сензорни нарушения”; Даниела Тодорова – логопед в ОУ „Христо Никифоров” – Ловеч „Пътешествие в света на приказките”, Нели Булева – логопед в ПУ „П.Р. Славейков”-Плевен „Терапевтични техники с екоиграчки за развиване на речта”. Присъстващите имаха възможност да си разменят материали и идеи за работа от специално подготвения „Базар на идеи”.
Олга Георгиева запозна специалистите с основни учения за слухова преработка, представи тест TAVS, терапии, практики и материали за подкрепа в логопедичния кабинет, показа възможности за включване на практики свързани с ритъм и движение при деца и възрастни.
Преди приключването на работната среща специалистите имаха възможност да дискутират казуси и въпроси свързани с конкретни случаи от ежедневната си практика.