muzeiantropolog1705161На 21 май 2016 /събота/ Регионален исторически музей – Ловеч за пореден път се включва в Европейската нощ на музеите. Събитието се провежда за дванадесети път – традиционно около Международния ден на музеите 18 май. Всички обекти на Регионален исторически музей – Ловеч ще работят  с работно време 9:00-13:00 и 14:30-18:00, а три от тях: Музей Васил Левски, Етнографският комплекс и Музейна сбирка „Атанас и Васил Атанасови“ ще са с удължено работно време и вход свободен за посетители от 18:00 до 22:00 ч.

В зала „Археология“ на Музейна сбирка „Атанас и Васил Атанасови“ посетителите могат да видят гостуващата изложба „Човекът в миналото“ на Националния антропологичен музей.

В експозицията са показани реконструкциите на образите на чъргубиля Мостич  /висш държавен сановник при царете Симеон I и Петър I/, на цар Самуил и на цар Калоян, както и на видни дейци от Българското възраждане – Г. С. Раковски, Захари Стоянов, Любен Каравелов и др.

В зала „Покрит мост“ на Регионален исторически музей – Ловеч е подредена фотоизложбата „Ловеч денем, Ловеч нощем“, в която са експонирани наградените и подбрани участвали фотографии в едноименния конкурс, който се проведе през месец май 2016 г.