Данчо Заверджиев

Уважаеми господин Кмет,

Ако до 1-ви август не вземете спешни мерки и не издадете заповед за отстраняване на нередностите по проекта, ще бъда принуден да подам сигнал с описани всички тези нарушения до управляващия орган на програмата.

Некачественото строителство по европроект за милиони левове отново е в центъра на нов скандал  след падането на част от алея в реката.

evroaleq2807131

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И тук няма никакви извънредни ситуации , а само лошо проектиране и строителство

evroaleq2807134

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Проблемите започват още на входа на алеята. Не малка финансова санкция грози общината и за това информационно.

evroaleq2807133

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Алеята към „Трай Дянко” и тя е тръгнала към реката.

983316_577127315671013_819677755_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

А това кошче за боклук е  в това състояние въпреки 24-ри часовата охрана и видео наблюдение на алеята за което общината плаща луди при.

evroaleq2807132

9 коментара

  1. “Kalin Georgiev
    29.07.2013 на 15:16 (UTC 3) Link to this comment
    За пропаданията аз ще кажа, че е заради природата, Вие заради недоброто изпълнение и така ще спорим цял ден, та и до утре сигурно. ”
    Приятел, ти по природа ли си тъп или само се правиш на абдал?

  2. Уважаеми г-н Георгиев , Вие кое не разбрахте от това което съм написал:
    “Ако до 1-ви август не вземете спешни мерки и не издадете заповед за отстраняване на нередностите по проекта, ще бъда принуден да подам сигнал”.

    Искам да Ви уверя г-н Георгиев, че само когато кмета не е обръщал внимание или не е взел мерки по определен мой сигнал, само тогава съм продължавал “по на горе” и ако не ми вярвайте може да го попитайте .

    Един проект не приключва със завършване на СМР и рязането на лентата, той продължава и е контролиран до приключване на неговата устойчивост и в това се състои смисъла на харченето на публични финансии – устойчивост на проекта.

    Недопустимо е да се харчат пари за некачествена и лошо свършена работа по проекти и да си затваряме очите и да се мълчи за това, че някой не си е свършил както трябва работата само защото щели да ни глобят е меко казано несериозно.

    Нима Вие г-н Георгиев когато не си вършите работата за която получавате заплата Вашия работодател си затваря очите и си мълчи?

    По този проект има наложена много сериозна финансова корекция от УО, която кмета оспори пред съда, но съда дори не образува дело, а с определение отхвърли оспорването на наложената корекция.

    Нима има някой трезво мислещ човек, който все още си мисли, че кмета ще намери съд, който да отмени въпросната финансова корекция, ами вервайте ми г-н Георгиев, кмета няма да намери такъв съд и пак с наши пари ще се заплати освен наложената корекция в размер на почти 800 000 лв. плюс лихвите по нея които текат от юни месец тази година, плюс държавна такса за ново дело от 30 000 л., плюс адвокатски хонорар поне за 20 000 лева и в най добрия случай ако делото приключи до 3 месеца ще ни се размине само с 1 000 000 лв. и това не е всичко, което ще “получим”, драги ми г-н Георгиев.

    Кмета тръгва да съди един орган от който се очакваме да финасира проекти на община Ловеч за периода 2014-2020г. в размер на най- малко 500 000 000 / половин милиард/ лева.

    Та кой милее за града – авантюриста, който тръгва да рискува получаването на половин милиард лева само защото видите ли можело, ама както сам казва-изобщо не било сигурно, но да се опита все пак ако може да падне санкцията от няма един милион.

    Но да изгубиш финансиране за 500 милиона само защото сега не желаеш да си признаеш грешката за един милион е меко казано безотговорно.

    п.п. само да припомня едно заседание на ОбС от тази зима на което съветниците скочиха срещу решение на ЛАС и с мотива на г-н Тихолов, че може да попаднем на независим съд и обжалваха отмененото решение за ТБО за 2013 г.
    И какво се случи ВАС потвърди решението на ЛАС, но това ни струваше по-малко от 1000 лв, а сега говорим за 500 милиона и със същата безотговорност съветниците се включиха в тази авантюра с решение от миналия четвъртък без дори да са прочели всички материали по казуса, камо ли да са разбрали нещо по него, но са гласували „ЗА”.

    И сега г-н Тихолов като юрист бе твърдо „ЗА” завеждането на дело, само си мисля, че след като изгубим поредното дело, г-н Тихолов пак няма да си подаде оставката и ще мълчи по въпроса както до сега мълчи и не е обявил решението на ВАС пред съветниците както го задължава правилника по който работи.

    Председателя на Общински съвет вече второ заседание мълчи и не информира общинските съветници, че има отменено тяхно решение от ВАС . Защо ли председателя на ОбС крие официална информация от общинските съветници?

  3. Интересен народ сме. Някой пр*дне и веднага го изкараме, че се е на*рал. Стане нещо и веднага хайде да кажем на всички какво е станало, та да може да ни наложат глоба и после ние да я плащаме. Г-н Заверджиев, що за мислене е това Вашето, хубаво подали сте сигнал, аз също подавам като видя нередности, но да тръгвате целенасочено с идеята да бъдем глобени всички граждани на Ловеч, нещо не ми приличате на милеещ за своя град човек. Нека изчакаме реакцията на кмета или общината или там на когото е работа и ако нищо не направят тогава да сезираме по-висшите инстанции. Да не говорим, че някои от повредите са от “добре” възпитани деца(вандали). За пропаданията аз ще кажа, че е заради природата, Вие заради недоброто изпълнение и така ще спорим цял ден, та и до утре сигурно. Както ще да е. Нека видим какви мерки ще се предприемат и тогава да действаме срещу нас себе си, защото не вярвам някой да иска да плаща глоба заради един съвестен гражданин.

    Лек и приятен ден и да си останем с добрия тон.

  4. Аа не така. От известно време не светят светофарите до Лидл и по-добре, че никак не е приятно на това Т образно кръстовище с излишен светофар, създаващ задръствания само да висиш като прани гащи в 22часа вечерта сам и да чакаш брояча да ти отброи 55с. А на ПГМЕТ от време на време работят. Е станаха 2-3 катастрофи докато работеха.. Там обаче се забелязва странен момент. След като ти светне зелено веднага след това светва червено за 1с и отново след това пак зелено! Последно преди 2 седмици го видях това ама май трябваше да го заснема на видео и да го пратя на кмет Минчу..

  5. А прословутите светофари по този EU проект,при ПГМЕТ от една година да са работили не повече от две седмици,при ЛИДЛ положението е почти същото,а тези таймери(колко ни струват,само те????)почти никъде не работят,изгорели светлини има навсякъде!

  6. Дръвчетата не са изсъхнали само по градската. Дори общинарите нямат акъл да се присетят да изрежат изсъхналото белким от корена пак тръгне нещо. Ще пратя снимки на началника може и да ги помести.

  7. Споко Владко, това не е фалшив сигнал / аз не пиша фалшиви сигнали/ , тук само за счупената инфотабела “корекцията” ще е 10 000 лв., а като прибавят останалите нередности / разбира се, че няма да са само тези от алеята + от 2-3 подлеза + изсъхнали дръвчета по градската + булеварда + и.т.н./… много по-добре е кмета да си свърши работата, отколкото аз да пиша сигнали – вервай ми

  8. Няма смисъл да чакаш понеже и да подадеш сигнал все тази.

  9. Вы думали потом, поймаете иголкой жопу,
    Буржуя дурака, и Вы богатая мадам.
    Но первый же буржуй Вам столько дал, что глаз захлопал,
    И Вы решили так, с деньгами здесь верней, чем там.
    https://www.youtube.com/watch?v=UPhILTBzZ2A

Comments are closed.