ruini2110138-1Павлин Иванов

През 2016 година сигурно бихме могли да започнем с ремонта на центъра на Ловеч, това каза кмета Казанджиев на пресконференция през миналата седмица.  Поводът за отправеният към градоначалника въпрос е не само нелицеприятното състояние на „лицето“ на града, а и връзката с развитието на туризма в Ловеч.

Сега трябва да заложим проектирането, но много е важно да не се избързва с него, защото доказано е, че ако има пороци в изпълнението на някой проект, те тръгват именно от проектирането. Затова трябва много добре да се обмисли, смята Казанджиев.

Имаме идея да привлечем в консултативните съвети и хора, които имат отношение към нашия град и доказани професионалисти. Кмета посочи като такива арх. Еврев, който живее в София, но има добри идеи.

Трябва да се даде и едно много по-смислено задание, какво трябва да се направи в централната част, защото тя се нуждае от много сериозни ремонти, каза кмета. Но те трябва да бъдат много добре обмислени, за да дадат нова визия на града. Ако сменим старите плочки с нови, какво ще постигнем, попита Казанджиев.

Т.е., една промяна, трябва да доведе до няколко други промени. Трябва да се търси енергийният ефект, иначе няма смисъл. Необходима е нова визия за Моста за никъде, за Покритият мост, като тук идеята е да не е в този вид, за центъра на града. Защо да не помислим как да оползотворим пространството под централния площад. Има архитекти, които имат разработки по тази тема. Възможно е там да направим подземни гаражи.

Централната градска част трябва да се обвърже и с Вароша и с казармата, която успяхме да  направим така, че да не бъде продадена.

Имаме идеи и за Стратеш, обясни кмета. Коментираме и изграждане на спортни съоръжения. Това са все идеи, които до края на 2020 трябва да се реализират.