Още от деня, БНТ

“В едната от тези две болница (Ловеч или Враца), няма да кажа коя, за да не се обидят, че всички са много чувствителни, местната общност, местната власт, пръста не си мърдат, но веят едни големи знамена: “Искаме болница! Искаме болница!”, а дават едно леко рамо на една частна структура”

“Новите заместник-министри на здравеопазването съвсем не са нови за системата, това е много важно да се знае”, заяви в “Още от деня” д-р Мирослав Ненков. Той беше заместник-министър в екипа на проф. Николай Петров до днес. Всеки министър има право да подбира своя екип, така коментира новите назначения.

Екипът на проф. Петров позатвори някои кранчета за източване на нашите пари по неправомерен начин, това е и причината за атаката срещу тях, отбеляза д-р Ненков.

Припомни, че в две от болниците, които бяха пред разруха, са открити практики, които са далеч от добрите бизнес практики, като уточни, че говори само за бизнес, не за здравеопазване. И са били предадени на прокуратурата. Според бившия зам.-здравен министър има и политическа намеса при решаването на проблемите там, като посочи намесата на местен депутат, който е лобирал за частна болница, задушаваща държавната, както и че местните власти с нищо не са помогнали.

Трябва да бъдат “рязани глави” на хора, които злоупотребяват с нашите обществени пари, заяви д-р Мирослав Ненков. И беше категоричен: “Не лекарите, мениджърите източват парите за здраве.”

Вижте какво още каза д-р Ненков във видеото.

10 коментара

  1. Кой и каквото да ти говори винаги става въпрос за пари. С пари можеш да си откупиш спокойствие и да няма разследване за дейността ти,но…. когато чаднеш от власт ще трябва да ги дадеш за да няма разследване срещу теб но ще върнеш и предните които си взел. Единствения изход е докато си на власт е да крадеш за да ти остане нещо. Да ама се вижда, кофти…

  2. Кой ще работи на този ангиограф,той не е робот който работи сам?
    Имате ли някакви предоложения?

    1. В болницата работят все още квалифицирани/дипломирани лекари и сестри, а не аборигени, Алтозаре. Може би ще се намери някой, който да да работи и с този апарат.

  3. Баш па той има думата….. Както се казва “кучетата си лаят, а кервана си върви”…

  4. Абслютно това се отнася за Ловешката болница……….,а депутата е ясен- БСП

    1. Непосредствено преди да стане кмет през есента на 2015г. , К. Маринова беше година и 2-3 месеца депутат и още година в предишния кратък мандат на Борисов 2. Имаше гаф с нейно участие във връзка с държавната болница при среща разговор с тогавашния здравен министър П. Москов. Не беше толкова отдавна, за да сте забравили така скоропостижно! Как аджеба категорично “ясно” определихте кой местен депутат е лобирал за частната клиника, г-жо Т. Тодорова? Мотивирайте се де! 🙂

  5. Нека само г-жа кметицата да каже защо е отказала ангиографа, който е трябвало да бъде в държавната болница в Ловеч и къде е той сега?!

Comments are closed.