babinden2401132Кметът Минчо Казанджиев удостоява началника на отделението по педиатрия в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ – Ловеч, д-р Наташа Шопова с почетната значка на община Ловеч, съобщават от градската администрация. Отличието й се присъжда за принос в областта на здравеопазването, за всеотдайността и грижата към децата и семействата на Ловеч.

Д-р Шопова е родена е в Петрич. Завършва медицина във ВМИ – София. Лекарската си практика започва в родния град, след това в болницата в Угърчин, а през 1980 г. вече е на работа в Детска стая в отделението по акушерство и гинекология на ловешката болница.

Колеги и пациенти я определят като всеотдаен лекар и човек, отнасящ се с разбиране към проблемите на малките пациенти. Няма случай, независимо от деня и часа, в който тя да е отказала да окаже необходимата помощ и съдействие на обезпокоените родители за рожбата им.

Д-р Наташа Шопова е обявена за лекар на годината на Ловеч през 2006 г.

Почетната значка ще й връчи на церемония утре в детското отделение в 10 ч. лично кметът Казанджиев.

23 коментара

  1. Честито, д-р Шопова! Вярвам, че милите думи и благодарности, изказани тук, са по-голямата ти награда! Весели и щастливи празници желая на цялото семейство!

Comments are closed.